Fűszer és Lélek

A legjobb kajás applikációk

Nincs mese, lassan kiszorítja a konyhából a valódi papír szakácskönyveket a technológia. Miért tennénk a konyhapultra kedvenc könyvünket, kitéve a veszélynek, hogy  zsíros lesz a kezünktől,  amikor egy tableten is nézhetjük a recepteket, sőt, videókat is egy bonyolultabb konyhai művelethez? A tablet képernyője ráadásul könnyen megtisztítható pár maszattól. Szerencsére egyre több helyen kínálnak már kifejezetten konyhai tablet illetve mobiltelefon tartót, ez pedig annak a jele, hogy bizony a kis gépek a konyhába is beköltöztek velünk. Mutatom a saját kedvenceimet.
chefsteps11, Chef steps
Egy igazán zseniális gaszronómiai oldal applikációja, kezdőtől az egészen haladó hobbiszakácsoknak. Rengeteg videóval, előfizethető illetve ingyenes kurzusokkal (Sous vide, habszifon, makaron, bbq, stb.) Elképesztően precíz hozzávaló lista, majd nagyon alapos elkészítési mód. Rajongó vagyok!
IOS-re, Androidra
jamiedevices-ipad2, Jamie Oliver 
Jamie csapata igazán nagy applikációgyáros. A receptes alkalmazása nem ingyenes, de a 7 napos próbaverzió igen. A gond csak az, hogyha kipróbálod, meg akarod tartani 🙂 
Nemrég egy új, ingyenes alkalmazást is készíetettek, YOU with Jamie néven, ami egy inspirációs próbálkozás arra, hogy kis lépésekben jobbá, egészségesebbé tegyük az életünket. Persze erős kajafókusszal. Ha még ez se volna elég, akkor ott a 20 perces receptek alkalmazás.
 
bigoventrio3, Big Oven
350000 recept, 15 millió felhasználó. Elég komoly szám! Az alapfunkciók és sok recept itt is ingyenes, de ha menütervezőre, bevásárlólistára, vagy saját receptgyűjteményre is szükségünk van, akkor már itt is fizethetünk. Külön tabletes applikációt fejlesztettek, ami tényleg nagyon felhasználóbarát.

mcah-app-lineup4, Modernist Cuisine at Home
Ez bizony nem olcsó, de ha hinni lehet a kritikáknak, akkor egy olyan applikáció, ami jobb a zseniális könyvnél is amiből készült. A Modernist Cuisine at Home könyv nagytestvérét az évtized szakácskönyvének kiáltották ki, majd megszületett a kicsit egyszerűbb változata, végül pedig az applikáció. Szintén sok videóval, rengeteg magyarázattal, hivatkozással, elképesztő fotókkal, és olyan dolgokkal is, amikre nem is gondolnánk, mert egyszerűen nem jut eszünkbe. 

Kitchen stories

Sok száz kipróbált recept, nagyon jó keresővel, videókkal, listákkal. Annak, akit az előző alkalmazás inkább elriaszt a konyhától, mint becsalogat. Számomra néha túlságosan is szájbarágó, de arra nem lehet panasz, hogy valamit nem értünk, az biztos! 
3 éve már írtam a kedvenc mobilos kaja appokról, azokat pl. azóta is szeretem 🙂

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!