Fűszer és Lélek

A világ legjobb gasztroblogjai 2015

bestwinnerMinden évben meghirdeti a SAVEUR magazin a világ legjobb (angol nyelven írt) gasztroblogja versenyét. Nagyon izgalmas esemény évről-évre, és végre 2015-ben is megvan a nyertes.
Nem őt hagyom utoljára, mert nekem is nagyon nagy kedvencem Molly, a fiatal lány, aki Brooklynt cserélte le egy farmra, ahol férjével él és dolgozik eredetileg Chicago-ból származik. Molly édesanyja zsidó, édesapja kínai, így a számomra legizgalmasabb konyhák keverednek az amerikaival a posztjaiban. A My name is Yeh blog egyébként sütikben a legerősebb.
bestyebagel

Kulináris utazás kategóriában se tudok vitatkozni az olvasók döntésével, a nyertes ugyanis az Elizabeth Minchilli rómában blog régi nagy kedvencem.
bestculinarytravelEredetileg szintén amerikai nő, aki tanulni ment Itáliába, ahol mit ad Isten, megismerkedett a férjével, és mégse utazott haza, a mi nagy szerencsénkre. Elizabeth nem csak a blogját írja zseniálisan, de fantasztikus applikációkat is készít olasz turista célpontokról, pl. Rómáról, Firenzéről, vagy Velencéről. Persze központban a kulináris élvezetek! 
A szerző egyébként építész, így hat könyve közül több is ezzel a témával, illetve lakberendezéssel is foglalkozik. 
bestbrooklynA Most Delicious kategória nyertesei közül számomra inkább a szerkesztőségi vagy nevezzük szakmai zsűri ajánlata izgalmasabb, a Brooklyn supper blog írói ugyanis egy szezonális, fenntartható konyhát visznek. 10 év Brooklyn után nemrég költöztek vidékre Virginiába. 
varányaA legjobb dizájn kategóriában egy német páros nyert a Kraut Kopf bloggal.
Susann és Yannic, akik Berlinben élnek. Vegetáriánusok, és  igyekeznek egyszerű, egészséges és kiegyensúlyozott ételeket készíteni szezonális alapanyagokból, kevés cukorral, illetve mindig külön jelzik, ha tejtermékek vagy  gabona is található az alapanyagok között. Ebbe a gombás képbe szerettem bele, mondanom se kell miért! 😉
Videó témában szintén a szakmai nyertest mutatom, mert a közönségdíjas olyan rég az egyik kedvencem, hogy meg is lepődtem, hogy még nem nyert díjat. A Food Curated blog kicsit ódivatú blogdizánja remek videókat rejt.


Remélem jövőre új kedvenc magyar-holland blogomat ünnepelhetjük a videó kategória nyerteseként, a WTF – What The Food csapatát! De sajnos idén még nem vettek részt a versenyben.
Nem lövöm le az összes nyertest, menjetek, böngésszétek a 2015-ös díjazottak listáját, akár speciális alapanyag, sör, bor, koktél, írás, “új hang”, vagy home style and design kategóriában.
Érdemes!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!