Fűszer és Lélek

Régimódi epres

utolsó epres4Békebeli, régimódi, nagymama-féle, ha menőzünk: akkor old fashioned epres sütemény. Az ilyen megnevezés általában csak annyit jelent, hogy a hozzávalók a sarki kisboltban is beszerezhetőek, és egy nagycsoportos óvodás is összedobja. 
Azért persze nagyon finom, nem akarom a saját receptemet cikizni. 
Már az eperlekvárnál járunk az évben, lassan itt a szezon vége, úgyhogy ha még nem tettétek volna, gyorsan vegyetek egy kilót, egyétek meg magában, de hagyjatok belőle egy keveset, és süssétek sütibe is!

Hozzávalók egy 25 cm-es piteformához:
10 dkg vaj
13 dkg barna cukor
2 egész tojás
2 dl tejföl
7 dkg rétesliszt
6 dkg sima liszt
0,5 cs sütőpor
30 dkg eper

A puha vajat és a cukrot habosra keverem. Közben előmelegítem a sütőt 170 fokra. Beleütöm a tojásokat a masszába, azt is elkeverem, majd jöhet a tejföl. Akkor jó, ha már jó habos. Beleszitálom a sütőporral, és szódabikarbónával elkevert lisztet, és gyorsan összeforgatom. 
A piteformát kibélelem sütőpapírral, belesimítom a tésztát és kirakom az eperrel. Kb. 30 percig sütöm, de tűpróbával ellenőrzöm, hogy elkészült-e. Hagyom teljesen kihűlni, megfordítom, lehúzom a sütőpapírt, majd megszórom porcukorral.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fűszeres Eszter says: (előzmény @Soós Kata)

    Bocsánat, nem láttam a kommentet. Csak egy késhegynyit, mert van benne sütőpor.

  2. Soós Kata says:

    Eszter, szódabikarbónát mennyit tettél bele? A hozzávalóknál nem lelem. Köszönöm 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!