Fűszer és Lélek

Éjszakai spagetti

spagetti ujra1Oké, nem kell most nekiállni, de ha mégis megkívánnátok, akkor hajrá! Már sötét van, senki sem látja.
Az alapja a májkrém hulladéka, amit nyilván nem dobunk ki. Ha nincs ilyen maradék, akkor ennek az elkészítésével kell kezdeni. Megéri akkor is. 
Hozzávalók 4 nagyon éhes embernek:
40 dkg spagetti  (valamennyi főzővizet tegyünk félre a tésztához)

2 fej hagyma
10 dkg füstölt libamell
5  dkg libazsír
0,5 dl jó minőségű balzsamecet
1 dl konyak
2 ek méz
1 kk kínai ötfűszer keverék
1 ek friss kakukkfű levélke
2 zsályalevél egyben

4 tojás sárgája
snidling
só, bors

Kifőzzük a tésztát.
A hagymát és a füstölt libamellet nagyon apróra vágjuk, majd megfonnyasztjuk a libazsíron. Felöntjük a balzsamecettel, és a konyakkal. 2 percig forraljuk, majd mézzel, kakukkfűvel, zsályával, és kínai ötfűszerrel fűszerezzük. Kiszedjük a kakukkfüvet és a zsályalevelet. 
Összekeverjük a tésztával, majd ráöntjük a tojások sárgájával elkevert kevés főzővízzel. Akkor jó, ha kicsit olyan szottyos lesz. Megszórjuk snidlinggel, sóval borssal.
Sajt nem hiányzik róla. Tényleg.
spagetti ujra5

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!