Fűszer és Lélek

A vacsora, ami miatt megsértődött a férjem

grillezett paradicsom szendvics4Nem állítom, hogy soha nem játszom azt a férfiak szerint tipikus női játékot, amikor nem tudom mit is akarok, de ha nem az történik, akkor kiborulok.  Szerintem viszonylag ritkán, csak évente egyszer adom elő, amikor kettős fronthatás, telihold, napéjegyenlőség, és 35 fok van árnyékban, mint például tegnap este. Már kinőttem ebből a játékból, de a férjem biztosan mást mondana. 
Szóval az volt, hogy nagyon éhes voltam, de nem volt kedvem gyorsan összeütni valamit, és különben is egészen határozottan tudtam, hogy vagy nyári tekercset akarok enni a Funky Pho-ben, vagy zöld tahi curry-t a Parázsban. Ezt szerintem teljesen érthetően kommunikáltam is a család többi tagja felé, de úgy csináltak, mintha viccelnék, vagy totálisan elképzelhetetlen dolgot szajkóznék, mondjuk, hogy ugorjunk kis New Yorkba bagelezni. 
És akkor eljött a pillanat, amikor a többiek is éhesek lettek, és megkérdezték, hogy kérek-e pirítóst sajttal. 
Na, erre én még kicsit duzzogtam a szobában, és nem kértem, de amikor megéreztem a kenyér illatát, akkor mégiscsak ki kellett mennem a konyhába, és feltépni a hűtőszekrény ajtaját, hogy lássam, mivel vigasztalhatom meg magam, amiért süket fülekre talált a remek ötletem.
A hűtőben koktélparadicsom, petrezselyem, vízitorma, és füstölt libamell volt.
Hahahaha, gondoltam és összedobtam egy olyan szendvicset -persze csak magamnak, hiszen a többiek sajtos pirítóst ettek-, hogy már nem is kívántam a nyári tekercset és a társait. 
Leültem a családi asztalhoz, és akkor a ház ura, aki egyben a férjem, közölte, hogy ilyet ő is kér. Mert ha tudta volna, hogy ilyen lesz, akkor nem erőlteti a vacak sajtos pirítóst, és milyen feleség vagyok már én, és és és. 
Na, akkor az történt, hogy szépen megettem a sajátom felét, kértem egy pohár fehérbort, amit kaptam is, úgyhogy a másik felét felajánlottam a Hegedűsnek, aki elfogadta. Utána persze készült egy újabb kör. Dávid és Záli nem jöttek tőle lázba, de ilyenek ezek a mai fiatalok.
Hozzávalók:
10 dkg füstölt libamell, felcsíkozva
50 dkg koktélparadicsom, félbevágva
0,5 dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor vízitorma (el is maradhat)
bors
2 zsömle, félbe vágva, megpirítva

Nagyon forróra hevítettem a serpenyőt, majd belelocsoltam az olajat, és beleszórtam a libamellet. Azonnal rádobtam a paradicsomot, és rázogattam 3 percig. Reszelt fokhagymával, és borssal ízesítettem. Só a libamell sóssága miatt nem kellett bele szerintem. A pirítósra halmoztam, amit megszórtam nagyon sok petrezselyemmel és vízitormával. Kötelező hozzá a fehérbor 😉

grillezett paradicsom szendvics3

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!