Fűszer és Lélek

Utolsó vacsorák: Lincolntól Diana hercegnőig

utolso vacsora

Innen: http://www.rsvlts.com/2013/11/01/famous-last-meals-infographic/

Imádom a szép infografikákat, és nagyon irigylem a mostani gyerekeket, hogy ennyi csodás példányt találhatnak belőle a neten. Mindig nagyon hálás vagyok az “ismeretlen infografika készítő mesternek”, amikor nehezen megemészthető adatokat varázsolnak egy pillantás alatt átlátható és értelmezhető formába. Ez a mostani nem ilyen, mert bonyolultság az egyáltalán nincs a témában, viszont nagyon szórakoztató. Híres, vagy hírhedt emberek, és az ő utolsó vacsorájuk.
Ha tudnátok, hogy az az utolsó vacsorátok, ti mit ennétek? Én madártejet mindenképp!

utolso vacsora11. ABRAHAM LINCOLN

Az elnök, aki eltörölte a rabszolgaságot 1865. április 15-én hunyt el, az őt ért merénylet másnapján. Mielőtt április 14-én színházba indult volna feleségével, Lincoln elnök álteknős levest, sült virginiai szárnyast gesztenyés töltelékkel, sült jamgyökeret, és a karfiolt evett  sajtmártással. Komoly vacsora, főleg egy szikár embernek.

2. ELVIS PRESLEY

A Király 1977 augusztus 15-én éjjel még elugrott a fogorvosához, majd hazament Ginger Aldenhez, aki a menyasszonya volt, és akkoriban töltötte be a 20. életévét.  Elvis még hajnalban se tudott elaludni, így betolta az egyik szokásosnak mondható brutál reggelijét, négy gombóc fagylaltot és hat csokis sütit. Pár órára rá szívrohamot kapott és meghalt.
Van tanulság bőven 😉

3. MAHATMA GANDHI

1948, jauár 30-án Gandhi az egyik szokásos vacsoráját fogyasztotta, ami kecsketejből, párolt zöldségekből, narancsól, gyömbér, és citrom teából, és valamint tisztított vajjal kevert aloe juice-ból állt. Vacsora után a szokásos sétájára indult Új-Delhiben, ahol gyakran találkozott a követőivel.  Ezen a napon sajnos egy bérgyilkos is megbújt az emberek között, és végzett a spirituális vezetővel.

4. JAMES DEAN

Mielőtt lezuhant a Porsche Spiderjével 1955 szeptember 30-án egy egészen amerikai vacsorát fogyasztott: almás pitét és tejet, méghozzá egy útszéli büfében. So bye-bye, miss american pie. 

5. JOHN LENNON

1980 december 8-án Lennon egy komolyabb marhahúsos szendvicset uzsonnázott, így munka után felesége hiába kérte, hogy üljenek be valahova vacsorázni, ő mégis inkább hazasietett, hogy láthassa a fiát.
Sajnos a kapu előtt egy őrül rajongója várta, és végzett vele.
Soha ne hagyjatok ki étkezést!

utolso vacsora26. ERNEST HEMINGWAY

Mekkora sikere lehetne Hemingwaynek manapság a menő pulcsijaival, és csodálatos szakállával! Sajnos mire idősebb lett, egyre súlyosabb depresszió kínozta, így több elektrosokk kezelés után, végül 1961 nyarán otthonában Idahoban, öngyilkos lett. Előtte azonban megette a kedvenc vacsoráját: New York strip steak, sült burgonyát, cézár salátát, és egy pohár Bordeaux-it. Komoly.

7. JOHN BELUSHI

Belushit 1982 március 5-én a Chateau Marmont Hotel hármas számú bungalójában, holtan találták, Hollywoodban. Mindössze 33 éves volt. Halálának oka túladagolás, kokain és heroin kombinált használata. Előző nap mindössze egy tányér lencselevest evett, amit a Rainbow nevű helyen vásárolt, majd visszatért a bungalójába, ahol színésznő barátnőjétől kapta az utolsó adag drogot.

8. DIANA HERCEGNŐ
1997 augusztus 31-én, Diana és barátja, Dodi Al Fayed, együtt  vacsoráztak a Espadonban, ami egyik étterme a Ritz hotelnek. Diana gombás és spárgás omlettet evett, doveri nyelvhallal, és zöldség tempurával. Éjfél körül ültek autóba…

utolso vacsora39, RASZPUTYIN
1916. december 16-án Feliksz Felikszovics Juszupov herceg – a cár Irina nevű unokahúgának férje, meghívta Raszputyint palotájába azzal az ürüggyel, hogy a város legszebb nője látni kívánja egy vacsora keretében. Ciánnal mérgezett mézes süteménnyel, Madeira borral, majd fekete kenyérrel kínálták. Először nem fogadta el, de később annyira unatkozott, amíg várt, hogy elkezdte falni a süteményeket és jóízűen itta a bort. Annyi cián volt a süteményekben, hogy már egytől meg kellett volna halnia, és amikor a herceg észrevette, hogy az nem használt, rálőtt a vendégre. Aztán a herceg fölment, hogy megünnepeljék Raszputyin halálát, de nem hagyta nyugodni, hogy miért nem halt meg a ciántól, ezért lement, hogy megnézze. Ekkor Raszputyin kinyitotta az egyik szemét. A herceg úgy megijedt, hogy felfutott a többiekhez. A misztikus eközben kivánszorgott az udvarra, ahol találkozott a szintén a halálát kívánó Dmitrij Pavlovics nagyherceggel és a politikus Vlagyimir Puriskeviccsel. Az utóbbi rálőtt, majd mindketten botokkal rontottak rá, végül a folyóba vetették. A boncolás során vizet találtak a tüdejében így – valószínűsíthető tehát –, hogy még a vízbe dobásakor is életben volt. Andrew Cook történész elmélete szerint a brit titkosszolgálat két tagja, Stephen Alley százados és Oswald Rainer lőtte agyon Raszputyint egy dum-dum golyóval töltött Webley típusú revolverrel. Ezt a típust abban az időben és helyszínen csak a brit titkosszolgálat használta. (wikipédia)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!