Fűszer és Lélek

Tini a konyhában: a legflegmább spagetti

davdi spagettit foz
A fiam kiskamasz. Sokak szerint ez a korszak sokkal rosszabb, mint a nagykamaszság. Add Istenem, hogy igaza legyen azoknak, akik ezzel vigasztalnak, és a helyzet ne fokozódjon tovább. Mert az én cuki, okos, rendes kisfiamat elrabolta egy nyegle, visszafeleselő, flegma alak, aki azért néha még kiesik a szerepéből, és megfogja a kezem az utcán.
Megölöm-imádom-megölöm-megölöm-az apja is megöli-imádjuk mindketten-Záli mindig imádja-megölöm-imádom-lefeküdt aludni-jaj de imádom, hiszen olyan okos-remélem holnap jobbfej lesz, mert magamat ölöm meg. Így telnek a napjaink manapság.
Közben főzni szeretne, de legyen róla videó. Aztán mégse legyen, mert ő izgul. Jaj de ciki lesz anya. Akkor ne legyen? De legyen. Hát lett.
A kedvencét főzte, húsgombócot, spagettit, paradicsomszószt. Úgy vagyok vele, ha ezt egy 10, na jó: majdnem 11 éves fiú egyedül meg tudja főzni, akkor éhen már nem fog halni. Oké, hátra még nem dölhetek,  de hogy a menyem majd hálás lesz, abban biztos vagyok 🙂

Hozzávalók a húsgombóchoz:
50 dkg csirkemell filé darálva
12 sós, sajtos keksz összetörve
1 nagy tojás
1 kk oregánó
20 bazsalikom levél, összetépkedve
só, bors
Minden hozzávalót összekeverünk, és diónyi gombócokká formázzuk, majd kevés olívaolajon megsütjük.

1 nagy fej hagyma apróra vágva
4 ek olívaolaj
2 doboz hámozott paradicsom
3 ek édes chiliszósz
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 ek balzsamecet
A hagymát megdinszteljük, ráborítjuk a konzerv paradicsomot, amit kicsit összenyomkodunk villával, fűszerezzük, 10 percig főzzük, majd beletesszük a kész gombócokat és a bazsalikomot.

sok-sok bazsalikom levél
parmezán reszelve
40 dkg spagetti sós vízben kifőzve

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!