Fűszer és Lélek

Cukkinis galette

cukkinis galetteFrissen olyan finom, hogy nem lehet leállni vele, úgyhogy mindenképp érdemes dupla adagot sütni belőle. Szerintem vacsorára a legjobb, de holnap, vagy holnapután, amikor végre nem esik majd az eső, egy piknik főszereplője is lehet. Cseréljétek le bátran a cukkinit, ha nem tetszik, mehet bele spárga, újhagyma, borsó, vagy bármi más, de legyen szép zöld a színe!

Hozzávalók 1 darabhoz:
160 g simaliszt
80 g hideg vaj
0,5 kk só
0,5 dl tejföl
1-2 ek jeges víz, ha szükséges (általában 1 kell)

1 közepes cukkini
20 dkg feta
só, bors

1 egész tojás a kenéshez

A tésztához a vajat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd gyorsan összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
A cukkinit 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk, a fetát elmorzsoljuk.
Kinyújtjuk a tésztát 3 mm vastagra, a közepére szórjuk a sajtot, rátesszük a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, majd felhajtjuk a tészta peremét. Tojással lekenjük és 180 fokon sütjük 30 percig.
Tejföllel tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!