Fűszer és Lélek

Málnás csiga

malnas csiga2Ezzel a csigával kívánok kellemes ünnepeket, annak aki húsvétozik, és ajánlom, hogy mentse el az, aki most nem ehet kovászost, jó lesz ez utána is! Mondtam én, hogy a málnából kár pálinkát készíteni!

Hozzávalók a tésztához (1 bögre 2,5 dl):
1 bögre tej
2/3 bögre cukor
7 g (1 zacskó) szárított élesztő
10 dkg puha vaj
2 nagy tojás
1 tk citromhéj
1/2 teáskanál só
4 1/4 bögre liszt

A töltelékhez:
50 dkg fagyasztott málna
1/3 bögre porcukor
4 ek kukoricakeményítő

A mázhoz:
1 bögre porcukor
1 ek citromlé
1 dl tejszín

A tészta hozzávalóit kidagasztjuk, majd hagyjuk duplájára kelni.
A fagyos málnát elkeverjük a percukorral és a keményítővel.
Kinyújtjuk a tésztát, és egyenletesen rászórjuk a málnát. Feltekerjük a tésztát, és 3-4 centi vastag szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, szorosan egymás mellé, majd 170 fokon megsütjük.
A porcukrot elkeverjük a citromlével és a tejszínnel, majd 30 másodperc alatt megmelegítjük a mikróban 750 watton. Ezzel a mázzal locsoljuk meg a kész csigákat még a tepsiben.
Langyosan, vagy hidegen a legfinomabb.malnas csiga3

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!