Fűszer és Lélek

Tojáslikőr házilag

tojaslikor2Bevallom, én nem szeretem a tojáslikőrt. Hogy mégis viszonylag gyakran készítek, annak az az oka, hogy ennél jobbat viszont elképzelni se tudok piskótába, triffle-be, tejszínhabba, vagy bármilyen desszertbe, amibe tennénk egy kis alkoholt.
Úgyhogy ajánlom, hogy készítsetek ti is, és jöhetnek a nagyon klassz habos, krémes desszertek!

Hozzávalók:
5 dl tej
5 tojás sárgája
1 ek vanília esszencia
25 dkg porcukor
2,5 dl tejszín
2 dl vodka
1 dl fehér rum

A tejet, a tejszínt a vanília esszenciával és a porcukor felével felforraljuk, majd lehűtjük. A tojássárgákat elkeverjük a megmaradt porcukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a maradék vaníliás tejet is, végül a vodkát és a rumot is.
Átszűrjük, és három napra a hűtőbe tesszük. Ennyi idő alatt érnek össze az ízek. 10 napon belül igyuk meg, és mindig tegyük vissza a hűtőbe!

tojaslikor1

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!