Fűszer és Lélek

Romesco mártás tavaszi zöldségekhez

romesco montazsTegnap voltam a piacon, azért látszik az igény a tavaszra! Tele minden fejes salátákkal, hónapos retkekkel, újhagymával, medvehagymával, színes paprikákkal, római salátával, és még ki tudja mi mindennel. Ez még primőr, de kit érdekel az ilyesmi egy hosszú szürke tél után, nem igaz?
Komoly mennyiségű zöldséget képesek a gyerekek is eltüntetni nálunk, ha valami klassz mártogatóst készítek mellé. Oké, a chipotle majonéz mindent visz nálunk, de azért szoktam attól komolyabb dolgot is készíteni. Ez a spanyol mártás pont ilyen. Annyira szeretjük, hogy néha ebben sütjük a csirkét, de a gyerekek tésztával is imádják, mintha pesto lenne. Végül is az, csak egy kicsit más.
Szuper vendégváró, és hűtőben egy hétig eláll. Csak halkan jegyzem meg, hogy grillezéskor is tuti befutó a zöldségekkel!

Hozzávalók:
3 grillezett, megpucolt kaliforniai paprika
10 dkg mandula, megpirítva
1 doboz konzerv paradicsom
1 nagy szelet kenyér a héja nélkül
1 ek jó minőségű borecet  
4 ek olívaolaj 
chili, vagy még jobb a szárított chipotle paprika
só, bors

Legjobb mozsárban elkészíteni, de bártan tegyük a késes robotgépbe darabolós funkcióra.

+ grillezett zöldségek a mártogatáshoz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!