Fűszer és Lélek

Lazacos spenótkrémleves

lazacleves4.jpgRemélem, ez a poszt is nagyon boldoggá tesz majd valakit, valaki olyat, aki most decemberben annyit dolgozik, hogy elképzelni se tudja, hogy lesz ebből bármilyen ünnepi vacsora majd. Egy leves mindig életmentő lehet, de télen semmi se tud versenyezni vele, az biztos.
Volt a hűtőmben fél zacskó bébispenót, ami már kicsit fonnyadásnak indult, így abból szerettem volna valamit készíteni, de ha friss spenót nincs otthon, akkor a fagyasztott leveles, vagy egy darab pürésített változat is tökéletes hozzá, a végén úgyis leturmixoljuk az egészet.
Sűrű, nagyon krémes levesre vágytam, és arra, hogy picit csípjen, legalább annyira, amit még a gyerekek is megesznek, aztán úgyis mehet bele a chili az asztalnál.
Azt eddig is tudtam, hogy a lazacos íz mennyire illik a spenóthoz, de hogy a kapor is, az csak most vált ténnyé. 20 perc alatt kész is lett, 10 perc alatt el is fogyott. Gyors segítség az időjárás ellen.

Hozzávalók:
1 fej hagyma
3 ek vaj
1 ek liszt
2 gerezd fokhagyma
10 dkg friss bébispenót
cayenne bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
1 doboz lazacos Philadelphia krémsajt
1 csokor kapor
só, bors

A hagymát apró kockákra vágjuk, és a vajon megdinszteljük. Meghintjük a liszttel, és két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a spenótot. Megpároljuk, fűszerezzük, majd felöntjük 1 liter forró vízzel. Öt percig főzzük, majd elzárjuk a lángot, és leturmixoljuk a levest. A krémsajtot csak a végén keverjük bele, de ezzel már nem turmixoljuk, csak hagyjuk elolvadni. A kaprot csak tálalásnál szórtam bele.
A poszt a Philadelphia krémsajttal közös kooperációban készült, annak alkalmából, hogy már Magyarországon is kapható a lazacos változata.

 lazacleves1.jpg

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!