Fűszer és Lélek

Rugelach másképp

rugelach 25.jpgNa szóval, amerikai barátnőm szerint az igazi jó rugelach nem kifli alakú, hanem henger. Olyan, mint egy mini bejgli. Úgyhogy most kipróbáltam, hogy milyen, ha keksszerűen lapos. Azt kell mondanom, hogy meglepő, de semmit se változtat az állagán.
Kicsit a tésztát is megvariáltam az eddigihez képest, de csak azért, mert volt a hűtőben egy nagy doboz mascarpone, és nem akartam még külön krémsajtra is költeni. Tökéletesen működik, tényleg elképesztően jó lett a végeredmény.
Szerintem ez a nap már menthetetlen, süssétek meg ti is, garantálom, hogy jobb lesz utána az idő is!

Hozzávalók a tésztához:
40 dkg mascarpone
3o dkg vaj
10 dkg porcukor
1 nagy csipetnyi só
25 dkg liszt
1 citrom reszelt héja

Összegyúrjuk, és minimum 2 órát, de inkább egy éjszakát pihentetjük a hűtőben. Másnap vastagon lisztezett deszkán  kb. 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk, és megszórjuk a töltelékkel:

10 dkg kandírozott narancshéj
5 dkg aszalt áfonya
10 dkg reszelt étcsokoládé
5 dkg mandula forgács

Feltekerjük, majd 2 centis szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírra fektetjük, megkenjük egy felvert tojással, és megszórjuk még mandulaforgáccsal.

180 fokon sütjük amíg szép piros nem lesz. (kb. 20 perc)

rugelach 21.jpg

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!