Fűszer és Lélek

25 perces bableves

minestrone5w.jpg
Egy másik leves miatt ki kellett bontanom egy paradicsomkonzervet, így csináltam egy kis hűtő takarítást, és egy őszi mindent bele levest. Tettem bele kolbászt is, semmi aggodalom, nem lettem vega. Igen, nem valódi bableves cserébe sokkal jobb mint a zacskós leves 😉

Hozzávalók 4 tányérhoz:
1 szál póré hagyma felkarikázva
1 lila hagyma felkarikázva
2 ek étolaj
1 pici fej krumpli felkockázva
1 kis szál sárgarépa felkarikázva
1 piros húsú paprika 5×5 mm-es kockákra vágva
1 doboz 40 dekás babkonzerv
1/2 doboz 40 dekás paradicsomkonzerv
1 csokor petrezselyem nagy darabokra vágva
4 lestyán levél
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
20 dkg füstölt kolbász felkarikázva
késhegynyi őrölt kömény
késhegynyi majoránna
késhegynyi chili por
1 kk ecet
só, bors
tejföl
snidling

A hagymát megpárolom az olajon, majd beleszórom a nagyon apró kockákra vágott krumplit és a sárgarépát. Fedő alatt öt percig párolom, majd hozzáadom a tejföl és a snidling kivételével az összes alapanyagot. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, és 10 percig főzöm.
Amikor elkészült, kevés vízzel kipótolom, hogy meglegyen a 4 adag.
Tetejére megy a tejföl és a snidling.

minestrone6w.jpg

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!