Fűszer és Lélek

Ma van a nap, a barack napja!

Nyilván nem ilyen időről álmodott senki se a hétvégére, de ma déltől semmi csapadékot nem jósolnak a meteorológusok. Ez nagyon jó hír, és az is, hogy 23 fok lesz és nem 32, mert ki akar kánikulában pálinkázni? És 23 fokban? Mindenki!
Legalábbis akik itt vannak Boldogkőváralján és a környékén.
Én már megsütöttem a pecsenyét, készítettem hozzá ötféle Mátyás korabeli mártást, van mellé lepénykenyér, hogy lehessen tunkolni, és egy kis játékra hívlak benneteket: találjátok ki, melyik az, amelyiket nem ehette Mátyás király? Lesz persze nyeremény is a végén, mégpedig szakácskönyv, és Bestillo pálinka, de a gyerekeknek is érdemes lesz megkeresnie minket, még ha nem is isznak pálinkát, mert nekik készülünk egy Mátyás királyos fűszeres játékkal, amiért pedig mesekönyvet lehet nyerni.
Este Budapestbár, meg rengeteg szuper koncert, közben jó ételek az Anyukám mondtától és a Sárga Borháztól (többek közt), és vigasság hajnalig.
Vasárnap viszont jöjjön vissza mindenki, mert török lecsót főzök, ápolva a tavalyi hagyományt, és jótékonysági adományt gyűjtünk a helyi játszótér javára, ami a falu központjában épül majd a gyerekeknek.
Szeretettel, sok barackkal, sok pálinkával, finom falatokkal, és nagyon jó zenékkel várunk mindenkit! (Én jelmezben leszek, mint Mátyás udvarában lakó nőszemély, konyhásnéni, előkóstoló, ilyesmi.)
GYERTEK! GYERTEK, GYERTEK!_6240367.jpg

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!