Fűszer és Lélek

Rémy Martin XO Excellence (x)

28remy2.jpgBudapest, 2014. május 14-25 . – Az exkluzív italokat kedvelők körében közismert, hogy a délnyugat-franciaországi Cognacrégióbólszármazó italok rendkívüli, intenzív aromával rendelkeznek, és minőségük kategóriájukban kimagasló. Ennek köszönhető, hogy a Rémy Martin már a 20. század elején többuralkodóiházhivatalos beszállítója volt, s később számos híresség kedvelte meg az általuk készített italt – hogy csak Christian Diort, Elton Johnt, Beyoncé-t, vagy Francis Ford Coppolát említsük. A Rémy Martin konyakház immár 11 éve a cannes-i filmfesztivál hivatalos beszállítója, de most először lépnek színre a limitált szériás XO Excellence Cannes 2014 italukkal, melynek kiszerelése színében, a címkék és az üveg dizájnjában, a díszdobozzal hibátlan összhangot alkotva tökéletesen az alkalomhoz komponált. 

XO EXCELLENCE CANNES 2014

Az XO Excellence a pazar aromák fényűző keveréke, mely a kiválóság ízét nyújtja a konyakbarátoknak. A tüzes, mahagóni színű párlatban a fehér virágok (jázmin, írisz) bódító illatával lédús szilva, érett füge, kandírozott narancs, leheletnyi frissen őrölt fahéj és mogyoró íze párosul. Igazi különlegesség!

A Rémy Martin konyakház az XO Excellence italának palackját a 67. cannes-i filmes seregszemlére – a mozivászon csillogásától inspirálva – igazán különlegessé varázsolta, hogy a kiváló konyak külső megjelenésében is méltó legyen a vörös szőnyegen felvonuló hírességekhez.  

Az  XO Excellence Cannes 2014 arany színével hívja fel magára a figyelmet, a hagyományos XO-palack címkéjén és nyakán fekete, filmtekercset idéző design-nal. A fekete-arany díszdobozban, vörös alapzaton tündöklő palack remekül egyesíti a fényűzést, a ragyogó megjelenést, valamint a hagyományt és a kiválóságot.

„eau-de-vie”, az élet vize

A konyak (cognac) a világ leghíresebb és legkedveltebb brandyfajtája, nevét a franciaországi Cognac városa után kapta. A bor lepárlásával készített szeszes ital maga a tradíció: a francia jogszabályok szerint a „konyak” nevet csak a szigorú előírások betartói használhatják; ez a garancia arra, hogy a 300 éves gyártási folyamat változatlan formában fennmaradjon. Érdekesség például, hogy a szőlőfajtát, sőt, még a desztillálásra használt rézüstök alakját és méretét is szabályozzák. A bor kétszeri lepárlásának eredménye az „eau-de-vie” (az élet vize), ami színtelen, kb. 70% alkoholtartalmú folyadék. Ez még nem értékesíthető: legalább két évig francia tölgyfahordóban kell érlelni, miközben a benne található alkohol (és a víz) jelentős része elpárolog, és a hordó fájából kioldódó anyagoknak köszönhetően az ital elnyeri jellegzetes borostyánszínét.

28remy1.jpgA Rémy Martin

Rémy Martin, aki eredetileg szőlőtermelő volt, 1724-ben alapította azt a mára világhírűvé lett céget, amely azóta is családi vállalkozásként működik. Miután 1774-ben további szőlőterületeket vásárolt Cognac városa körül, a család a régió egyik legjelentősebb konyakkészítőjévé vált. Paul Emile Rémy Martin nevéhez fűződik a kentaur-logó, egyenesen 1870-ből, mely több mint száz éve a kifogástalan minőség jelképe. Ki gondolná, hogy a logó Paul Émile RémyMartinállatövi jegyét, a Nyilast szimbolizálja, továbbá ez a lény személyesíti meg az ember és a természet összhangját.

Ez a harmónia a titka a Rémy Martin család hagyományos hozzáértésének.Magyarországon a BOLS Hungary Kft. forgalmazza.

Festival de Cannes

A világ legismertebb és legnagyobb presztízsű filmfesztiválját idén május 14. és 25. között rendezik a francia Riviérán. A fesztivál fődíjáért, az Arany Pálmáért versenyző filmek minden évben a világ élenjáró rendezőinek legújabb alkotásaiból kerülnek ki, az itt megszerzett díjak pedig komoly szakmai reputációt jelentenek.

A cannes-i fesztivál hivatalos programját 2014-ben mintegy 1800 benevezett játékfilmből állították össze a szervezők. Magyarország is képviselteti magát a seregszemlén: Mundruczó Kornél Fehér Isten című alkotása is meghívást kapott a világ legrangosabb filmes találkozójának programjába. Az új Mundruczó-film világpremierje az Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű szekcióban lesz, mely a művészfilmek kategóriájának számít. A hivatalos versenyprogram tíz rövidfilmje között Szőcs Petra A kivégzés című 15 perces alkotása is versenyezhet az Arany Pálmáért, a filmfőiskolák legjobbjait felvonultató Cinéfondation szekció válogatásában pedig Kárpáti György Mór, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója mutatkozhat be Provinciacímű diplomafilmjével.     

ÉS AKKOR NYERJETEK IS!

Holnaptól itt a kánikula, kezdődik a koktélszezon! Délután kettőkor nézzetek vissza, akkor kezdődik a játék 🙂
 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!