Fűszer és Lélek

Ez is töltött paprika, csak másképp

Ma a barátnőmnél főzünk, ez az oka a telefonos fotónak. Itt a csütörtök, ismét egy húsmentes nap. Azért ne aggódjatok, nem lettem vega, holnap jön is egy jó kis húsos étel.
Kétféle töltött paprikát is készítettünk, az egyikben csípős lencse van, a másikban füstös padlizsánkrém. Nem jutottunk dűlőre, hogy melyik lett a jobb, de azt leszögezhetjük, hogy mindkettőhöz illik a mentás joghurt és chipotle szósz is. Salátával vagy kuszkusszal is klassz.

A lencséshez:
4 db hosszú, piros paprika

2,5 dl vörös lencse
1 fej lila hagyma apróra vágva
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 gerezd fokhagyma lereszelve
1 ek madras curry
1 kk őrölt kardamom mag
1 pici chili
1 ek méz
2 ek olívaolaj
15 szem fekete olajbogyó kimagozva, apróra vágva
só, bors

A lencsét megfőzöm enyhén sós vízben, majd leszűrve elkeverem a többi hozzávalóval. Habzsákba teszem, és a kicsumázott paprikákba töltöm.

A padlizsánoshoz:
4 db hosszú, piros paprika 

1 közepes padlizsán, gázlángon megsütve, megpucolva, villával összetörve
10 dkg juhtúró
2 gerezd fokhagyma lereszelve
2 ek kapri bogyó
2 ek aprított, savanyított gyöngyhagyma
pár csepp citromlé
2 ek olívaolaj
Só, bors

Minden hozzávalót összekeverek. Habzsákba teszem, és a kicsumázott paprikákba töltöm.

Egy tepsibe teszem a paprikákat, kicsit megcsorgatom olívaolajjal, majd 200 fokon 30 perc alatt megsütöm. Joghurttal, mentával, és chipotle szósszal tálalom.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!