Fűszer és Lélek

Saláta szezon, gépteszt (x)

520084_4.jpgKaptam kipróbálásra egy Philips salátakészítőt. Éppen itt a hónaposretek, uborka, és mindenféle zöld szezonja, úgyhogy különösen megörültem a julien vágó funkciójának. Nem tudom, ki hogy van vele, de egyszerűen nincs türelmem késsel felvágni gyönyörű apró hasábokra a zöldféléket. Úgyhogy rögtön ennek a tárcsának a kipróbálásával kezdtem:
szeletek.jpgA gép nagyon halk, valóban gyönyörű julien szeleteket vág mindenből, így eljött a sültpaprikába töltött zöldségsaláták ideje. Imádom ugyanis a füstízű, puha paprikaszeletbe tekerni a ropogós, friss salátát. Általában egy citromos majonézzel keverem, vagy chipotlét teszek bele, esetleg aiolit, És akkor a tavaszi illetve nyári tekercsekről nem is beszéltem!
9552900306_large.jpgA leírás szerint szalámit, illetve kolbászt is tud szeletelni, na ezzel elég szkeptikus voltam, de kiderült, hogy mégis, méghozzá szép, vékony, egyforma szeleteket. Sőt, a puha sajtot se elkeni, hanem azt is lereszeli. Amit egyedül nem fogok szerintem használni benne az a hasábburgonya szeletelő, ugyanis otthon a nullához közelít a sültkrumplik száma, pedig a gyerekek szeretik, de gonosz anyjuk vagyok, és csak étteremben kapnak. 
A kések penge élesek, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek!
(x)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!