Fűszer és Lélek

Rohanós anyuka pasta risotto-ja

Szombaton megvolt a főzés a Philips Multicookerrel a Konyhakiállításon.Örülök, hogy ilyen sokan eljöttetek, jó volt személyesen is találkozni. Pasta risotto-t készítettem, amit miután meghallottam, hogy a Világevő a legjobbnak titulálta a saját főztjét, én is átneveztem az eredeti “Rohanós anyuka pasta risotto-ja” címről a Világ legjobb pasta risotto-ja címre.
45 perc állt a rendelkezésünkre a színpadon, ez alatt kellett valamit elkészíteni, majd meg is lehetett kóstolni. Félidőben még egy sorsolást is tartottak mellettünk, ez tulajdonképpen jól is jött, mert ez volt az az idő, amikor az étel ténylegesen készül.
Vagyis, amikor én berakok egy mosogatást, kiteregetek, rajzolunk, labdázunk, vagy fészbukozok.
konyhakiallitas.jpegEzt a remek képet a férjem készítette telefonnal, bocsánat a minőségéért!  🙂

És akkor íme a recept is, 8-10 főre:
50 dkg spenótos aprótészta
2 doboz konzerv paradicsom (darabolt)
5 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
7 dl zöldség alaplé
10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
1,5 extraszűz olívaolaj
só, bors
1 pici chili apróra vágva
1 kk szárított oregánó

Minden hozzávalót a multicookerbe tettem, beállítottam “pasta” módra. Megkevertem, és lezártam a tetejét. Tulajdonképpen ráértem volna 20 perc múlva egyszer átkeverni, majd a végén tálalni, de hogy legyen valami látvány is, néha felnyitottam, hogy szálljon a gőz 🙂

A pestohoz:
2 csokor bazsalikom
5 dkg őrölt mandula
2 dl extraszűz olívaolaj
só, bors

A tetejére gyorsan összeturmixoltam egy pesto-t. Picit csorgattam rá tálalásnál.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!