Fűszer és Lélek

Félpanziót vártunk, szuper gálavacsorát kaptunk!

balneum17.jpgMég karácsony előtt töltöttünk el egy szuper pihentető hétvégét a Tisza Balneum Thermal Hotelben Tiszafüreden, ahol nagyon komoly meglepetésben volt részünk, és rajtunk kívül minden szállóvendégnek, ugyanis pont akkor rendezték a szállodacsoport séfjeinek a versenyét, így egy ünnepi gálavacsora volt az este megkoronázása. Egyszerű félpanzió és egy hétfogásos borvacsora az ajándék. Senki nem tiltakozott, mondanom se kell!
A tét egyébként nem volt kicsi, mert a nyertes séf képviselheti az Accent Hotelst a Hagyomány és Evolúció gasztroversenyen. 
Négyfordulós verseny utolsó fordulójának a témája a szarvas volt, kedvenc vadhúsom. A versenyző szakácsok minden fordulóra előre meghirdetett tematika alapján készültek az őket felkészítő séfekkel együtt. Előző fordulókban mangalicát, halat és kacsát, a hétvégi eseményen pedig szarvasételeket várt a zsűri. A menü a következő volt:

arrow-right.png

Libamáj bon bon kamillás almával

Lágy malackocsonya tejszínes tormával
Polgár Pearl Cremant rose 2007

Töltött házinyúl gerinc kapros vinaigrettel
Nemes Fehér 2012 Polgár Pince

Sütőtökös árpagyöngyrizottó posírozott fogasfilével és tejszínes zellerkrémmel
Patricius Sárga Muskotály 2012

Homárleves

Pihentető Sorbet
2011 Brut Pezsgő Patricius Pince

Konfitált malackaraj grillen sütve, mézes gesztenyével gyömbéres édesburgonyapürével

és

Tengeri sóval sült szarvas gerinc, bársonyos céklamártással, brokkoli pürével, libamáj tortácskával
Pinot Noir 2011 Polgár Pince

Fehércsokoládés sajttorta házi karamell fagylalttal, friss gyümölcsökkel
Katinka Patricius Pince 2011

 

A vacsora hatkor kezdődött, és mi még azt terveztük, hogy úszunk egyet utána, de éjfél előtt mentünk csak fel a szobába, annyira jól sikerült az este. Jó társaság, kellemes borok, és szuper vacsora. Már most figyelem a jövő évi séfversenyt, nehogy lemaradjunk.
Nagy kalandunk még, hogy én, aki annyira rettegek az utakon, rávettem a férjem, hogy fizessünk be egy kis lánctalpas kétéltűvel egy Tisza-tavi túrára. Mentünk a tóban, az erdőben, buckán, és szakadékban. Úgy éreztem 180 fokban felfelé és lefelé, és én közben úgy kapaszkodtam, hogy csoda, hogy nem tört el a bukórács. Nagyon örülök annak, hogy rávettem magam a kis kirándulásra, elképesztő nagy élmény volt ez is! 

 1476475_10151834271788443_387294528_n.jpg

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!