Fűszer és Lélek

10 perces vacsora

aldi gnocchi2.jpgAzt szokás mondani a decemberről, hogy meghitt, nyugodt hónap. Maradjunk annyiban, hogy az utolsó hétre ez tényleg igaz, de a többire?! Soha ilyen rohanós hétköznapok, hétvégék nincsenek az év folyamán, mint ilyenkor. Még utoljára jól meg kell nyomni a munkát, hogy minden kész legyen év végéig, és a két ünnep közt ne kelljen dolgozni, ha lehet. Közben vásárolni, takarítani, főzni, csomagolni, tervezni, és a hétköznapi dolgokat is csinálni. 
Nem egyszerű! 
Nálunk ilyenkor gyakran van tíz perces vacsora. Jöhetnek a félkész ételek, gyakrabban nézem meg van-e valami maradék a fagyasztóban, és hetente legalább kétszer melegszendvicset vacsorázunk.
Ez az étel pont annyi idő alatt készült el, mint egy melegszendvics, mégis eszméletlen finom! Imádják a gyerekek is, és mi is!

Hozzávalók 6 főre:

2 csomag prémium gnocchi
15 dkg szeletelt, füstölt sonka
6 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
10 dkg parmezán
só, bors

friss zöldfűszer ha van otthon

aldi gnocchi1.jpgA vajat megolvasztom a serpenyőben, és rádobom a gnocchit. Nem főzöm, csak sütöm, néha megrázva a serpenyőt. Most ezt a pici fajtát választottuk az Aldiban, nagyon jó ropogósra meg lehet sütni, és egy másfél évesnek is pont megfelelő méretű, nem kell félni, hogy nem tudja lenyelni. Amikor már kicsit megpirult (ez kb 5 perc) rászórom a hajszál vékonyan felszeletelt sonkát, és hozzáreszelem a fokhagymát is. Még két percig rázogatom, majd meglocsolom tejföllel és megszórom parmezánnal. Közben a gyerekek megteríthetnek, és már kész is vacsora.
10 perc, esküszöm! 🙂

ALDI_3C_RGB_logo_2.pngA posztot az Aldi és az Aldi háziasszonyai támogatták. (x)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fűszeres Eszter says: (előzmény @Moncsi)

    Szia! Az ALDI-ban lehetett kapni, és sajnos nem láttam egy ideje, pedig tényleg nagyon guszta volt.

  2. Moncsi says:

    Kedves Eszter,
    Az en kerdesem is az elottem szoloehoz hasonlo. Melyik reszen, es milyen csomagolast keressek, hogy megtalaljam ezt a fajta gnocchit? Bar azota mar eltelt 3 ev, lehet, hogy mar nem is lehet ezt a fajtat kapni… pedig milyen gyonyoru, hogy ilyen pici.
    Koszi,
    Moncsi

  3. Krizzta says:

    ma voltam Aldiban, de nem volt ez a fajta… 🙁
    milyen a csomagolása? hogy könnyebben megismerjem 😉


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!