Fűszer és Lélek

Marokkói csirke

marokkoi csirke.jpgNyáron készült a Kert fesztiválon, de semmi szezonális nincs benne, és jó fűszeres, úgyhogy szerintem igazi őszi étel és kész. Két bográcsban főztük egyszerre, egy csípős chilis változatot, és chili menteset gyerekeknek (olvastátok már paprikán a “csípmentes” szót?).
Nem akarom magunkat dicsérni, de szerintem eszméletlen jó lett, el is fogyott sitty-sutty. Egy valaki nem volt csak megelégedve vele, ő nem győzte kérdezgetni, hogy csirke és aszalt sárgabarack? Csirke és aszalt sárgabarack? Csirke és aszalt sárgabarack? De az milyen pörkölt? Jó lenne ez, de csirke és aszalt sárgabarack? Tényleg csirke és aszalt sárgabarack? Először vicces volt.
Több segítségünk is akadt, egy 11 éves kisfiú személyében, aki komoly szakács és tűzrakó volt, illetve egy férfi is rakott a tűzre, illetve kóstolt is rendesen főzés közben, meg is jegyezte a felesége, hogy otthon nem nagyon akar kibontakozni a konyhában. De kiderült, hogy otthon nem lehet a tűzre rakni. Ez lenne a megoldás? A szabadkéményes konyha?

Hozzávalók 6 személyre:

1 1/2 tk fahéj őrölve
1/2 tk őrölt kardamom mag
1 1/2 tk őrölt gyömbér, vagy 1 ek friss
1 tk rómaikömény
1/2 tk őrölt feketebors

2 dl olívaolaj
2 nagy hagyma felkarikázva
6 db csirke felsőcomb
2 szál sárgarépa felkarikázva
20 dkg lencse
4 gerezd fokhagyma összezúzva
1 csokor petrezselyem, felaprítva
2-3 ek méz
10 dkg aszalt sárgabarack
1 citrom felkarikázva
1 chili felkarikázva
10 dkg olajbogyó

(egy csokor menta)

A fűszereket, a hagymát megdinszteltem az olívaolajon. Rádobtam a combokat, és a sárgarépát. Tíz percig pirítottam, ügyelve rá, hogy ne égjen le. Hozzáadtam a lencsét és a fokhagymát, majd felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepi. Lassan főztem teljesen puhára. A lencse szinte teljesen szétfőtt, de nagyon klasszul besűrítette a levet. Hozzákevertem a maradék hozzávalót, és még 15 percig főztem.Szerintem nagyon finom mentával, de azt nem mindenki vállalta be, kínáljuk mellé külön.

Remélem senki nem tette még el a bográcsot! Télen is használjuk majd!

marokkoi csirke1.jpg

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Shbeta Monika says:

    Szia Eszter! Milyen lencsevel keszult: voros vagy barna, elofozott vagy nem? Koszi, udv: Moni


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!