Fűszer és Lélek

Ananászfagyi hirtelen felindulásból

ananaszfagyi1.JPGTalán a későőszi nyárnak köszönhető, de valamelyik nap úgy megkívántam egy gombóc fagyit. Mondtam is a fiamnak, hogy együnk valami gyümölcsfagyit, és ő persze társam volt az elképzelésben. Nagy volt a csalódás, amikor a kedvenc fagyisunknál kiderült, hogy náluk akkor is téli szezon van, ha 25 fokot mutat a hőmérő, mert a naptár az úr.
Mondtam neki, hogy ne búsuljon, veszünk fagyasztott málnát, és összeturmixoljuk kevés tejszínnel, aztán megesszük a napsütésben, de amikor meglátta az ananászt a gyümölcsök között, rögtön ananászfagyit szeretett volna. Még soha nem csináltam ilyet, de én is imádom az ananászt, mi bajom lehet belőle? 
Különben is, meglepően olcsó most ez a gyümölcs, vagy mindig olcsó csak én nem szoktam figyelni, nem tudom, de ajánlom, hogy készítsetek belőle fagyit! Hidegben is tökéletes, a fűszerek miatt van valami kis téli íze. Mivel a fagyigépem tartálya nem volt a mélyhűtőben, egyszerűen műanyagdobozban fagyasztottam, többször átkeverve.

Hozzávalók:
1 egész ananász
10 dkg porcukor
1/2 lime reszelt héja
1 rúd vanília kikapart magjai
1 szegfűszeg kávédarálóban megdarálva
1/2 kk kardamommag kávédarálóban megdarálva
2 dl + 4 ek mascarpone
2 dl tejszín habbá verve

3 ízlész szerint cukor

 Az ananászt megpucoltam, kockákra vágtam, és botmixerrel pépesítettem. Hozzáadtam a fűszereket és a 4 kanálnyi mascarponét, de ezt már csak kanállal kevertem bele. Műanyagdobozba töltöttem és húsz percenként villával átkevertem, amíg fagyi állaga nem lett. Amikor elkészült, felvertem habbá a tejszínt, kevés cukorral ízesítettem, majd a maradék mascarponéhoz kevertem. Fele-fele arányban adagoltam egy nagy pohárba a fagyit és a krémet. 
Vacsora helyett 🙂

ALDI_3C_RGB_logo_1.pngAz alapanyagokat és a posztot az ALDI és az ALDI Háziasszonyai támogatták. (x)

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!