Fűszer és Lélek

A leg, leg, leg torta

zalika elso szulinap_3.jpgEljött ez a nap is, Záli egy éves lett.

Bár akarata már hatalmas, a tortát még Dávid választotta ki helyette, ugyanis beszélni még nem tud, de jövőre ez már másképp lesz, egészen biztos nem hagy majd beleszólni.
Mivel Dávid kedvence a cheesecake (Igen, tudom, hogy sajttorta magyarul, de már többször kibeszéltük itt a blogon, hogy jobb az angol megnevezés.) egyértelműen ezt kellett megsütnöm. Dorie Greenspan receptjét használtam már az utóbbi időben többször is, szerintem nincs ettől jobb cheesecake recept. Nekem így sikerül a legkönnyebbre, leghabosabbra. Mivel ősz van, nem hagyhattam ki belőle a szilvát. Van lefagyasztva a hűtőbe, télen is teszek bele, nagyon illik a vaníliás krémsajthoz.

Hozzávalók a torta aljához:
2 csésze (475 ml) darált keksz
1 ek porcukor
1 csipet só
7 dkg puha vaj

Hozzávalók a krémsajt réteghez:
90 dkg krémsajt 
27 dkg porcukor
1 csipet só
2 rúd vanília kikapart magja
4 nagy tojás
160 ml tejföl
160 ml tejszín

Hozzávalók a szilvaszószhoz:
35 dkg szilva kimagozva

4 ek cukor
1 csipet fahéj

zalika 1 szulinap torta2.jpgElőmelegítjük a sütőt 165 fokra. 
A szilvát kimagozzuk, félbe vágjuk, majd a cukorral és fahéjjal nagy lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. 
A darált kekszet elkeverjük a porcukorral, sóval, vajjal, majd egyenletesen lenyomkodjuk egy 28 centi átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába. 
A krémsajtot kézi habverővel elkeverjük a porcukorral, sóval, vaníliával, tojással, tejföllel és tejszínnel, majd a masszát a tortaformába simítjuk. 
Kanállal belecsorgatjuk a szilvát, és 90 perc alatt megsütjük a tortát. 
12 órát hűteni kell, mielőtt felszeletelnénk.

ALDI_3C_RGB_logo_1.pngAz alapanyagokat és a posztot az ALDI és az ALDI Háziasszonyai támogatták. (x)

 

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. fobetty says:

    Szarvasi mozzarella sajttal szerintetek elkészíthető?

  2. Bakata says:

    Nagyobb kiszerelésben melyik krémsajt kapható itthon? Tudja valaki? Én max. 200 gr-osat találtam ma reggel, mondjuk nem néztem sok helyen. Már sül a torta, holnapi desszert lesz és málnával készül.

  3. Mackósajtocska says:

    Szia Eszter!
    Gyönyörű ez a torta. Ma én is megsütöttem, az illatok isteniek, most hűl. Viszont! Nekem valahogy ez a krémes massza megemelkedett, hepehupás lett, sütés végére berepedezett a teteje. Nem ilyen szép sima, egyenletes a színe és a felülete. Mitől lehet ez? Te légkeverésesen sütötted vagy alsó-felsőn? Köszi, Évi

  4. SporiJuca says:

    Nekem teljesen osszeesett miutan elzartam a sutot… mitol lehet ez? Minden cheese cake-kel igy jarok :((((

  5. egysegelem says:

    “12 órát hűteni kell, mielőtt felszeletelnénk.”

    Hahahahha, ennyi ido alatt pont 3x falnam be az egeszet.

  6. Sir Nyű says:

    @Fuszeres Eszter: Hadd szúrjam közbe, hogy ha az a sajt az, amire én gondolok, akkor nem krémsajt, hanem friss sajt. Egészen más a kettő… Sőt, ha az az, amire én gondolok, akkor a recept nagyságrndekkel szimpatikusabb mindjárt 🙂

  7. bambanő (törölt) says:

    a krémsajt típusára én is kíváncsi lennék
    gondolom nem mindegy, hogy milyen…

  8. MINE says:

    A kislányom szülinapjára, én a Te könnyű kis cheescake recepted alapján készítettem el az első szülinapi tortát! Nagyon szerette!

    Sok boldog szülinapot Záli!

    PS: a végéről hiányolom a maszatos, tortafelfaló Záli képet 😉

  9. wodter says:

    Isten éltesse sokáig a nagylányt!

    Helga

  10. gigus says:

    Szia Eszter!
    Milyen típusú krémsajtot használsz a cheesecake-hez?
    Gyönyörű és biztos az íze is mennyei! 🙂 És Isten éltesse sokáig Zálit! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!