Fűszer és Lélek

Snidlinges, parmezános túrógombóc

turogomboc vajjal.jpgÚgy tűnik, a snidling iránti szerelem valami genetikai dolog lehet a mi családunkban. Én is imádtam gyerekkoromban, és most a gyerekeimnek is mindent el lehet adni, amiben snidling van. Nekem annak idején a reszelt sajtos, snidlinges tükörtojás volt a reggeli, és semmi más. Annyira, hogy nélküle nem voltam hajlandó elindulni az óvodába. 

Hétközben igyekszünk kevesebb húst enni. Egyik ilyen gyors, húsmentes, viszonylag olcsó vacsoránk volt ez a sós túrógombóc, pirított vajjal. (Hóvégén a parmezán elhagyható 🙂 Reggel összekevertem a túrót a tojással és a búzadarával, este fűszereztem, és kifőztem. Harminc perc alatt mindennel együtt megvolt, pedig még új terítőt is kellett tenni az asztalra, mert ráömlött a kávé. 

Szerintem nagyon finom a puha túrógombóc a tetején valamilyen ropogós maggal, lehet az dió, fenyőmag, de akár szezámmag is. Sőt, ha gyerekek nem esznek belőle, akkor nagyobb darab szárított csili, vagy gorombára tört bors is megfelel erre a célra. Lényeg, hogy a puhaságot kiegészítse valami ropogós.

Aki eddig nem ette sósan a túrógombócot, ajánlom, hogy ma este próbálja ki!

Hozzávalók:
50 dkg túró
3 tojás
2 dl búzadara
nagy csipet só
1/2 cserépnyi snidling
1/2 csokornyi petrezselyem
4 ek reszelt parmezán
1 kk fehérbors
1/2 kk frissen reszelt szerecsendió
10 dkg vaj
5 dkg bármilyen olajos mag

Reggel a túrót elkeverjük a tojásokkal, a búzadarával és a sóval. Letakarva a hűtőbe tesszük felhasználásig. 
Este apróra vágjuk a snidlinget, a petrezselymet, lereszeljük a parmezánt, majd a többi fűszerrel együtt a túróhoz keverjük. Egy fazékban enyhén sós vizet forralunk, közben nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk a masszából. Miután a víz felforrt, alacsonyra állítjuk alatta a lángot, és beletesszük a gombócokat. 15 perc alatt készre főzzük.
Közben egy acél serpenyőben, amiben látszik a vaj színe, enyhén megpirítjuk a vajat. Vigyázzunk, nehogy megégjen, de azért legyen egy kis színe. Ebbe forgatjuk a kifőtt gombócokat. Meghintjük a magokkal, picit megsózzuk, és tálaljuk is.

ALDI_3C_RGB_logo_1.pngAz alapanyagokat és a posztot az ALDI és az ALDI Háziasszonyai támogatták. (x)

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!