Fűszer és Lélek

Töltött paprika reggelire

töltött paprika másképp2Kezdődik az iskola, sok helyen adnak tippeket arra, hogy mi legyen az uzsonna. Én se fogom kihagyni a lehetőséget, ugyanis imádok uzsonnát csomagolni, mindig azt képzelem, hogy ezzel megmentem a családom a silány menzakoszttól. Ez a férjemnél működik és, de a fiamnál erősen ételfüggő. Ha csak kicsit is nem tetszik neki, vagy éppen kap a társa csokisfánkjából, akkor hiába csomagoltam, ugyanúgy érkezik haza az étel, ahogy elküldtem.
Így én inkább  a reggelire helyezem a hangsúlyt. Korábban kelünk fél órával, de együtt reggelizünk. Megéri a fáradtságot, mert sokszor a közös vacsora nem megoldható, ha pl. a férjem késő estig dolgozik. Viszont reggel mindenki itthon van, és én ragaszkodom ahhoz, hogy legalább egyszer egy nap együtt együnk. 
Persze nem minden reggel eszünk ilyen fejedelmi lakomákat, van amikor csak egy müzli van joghurttal, de azért akad ilyen is. Este előre készülök, összekészítem az ételt. Így amikor felkelek, és főzöm a kávét, már teszem is be a sütőbe. Mire mindenki előkerül az ágyból, addigra az asztalon a reggeli. 
Mivel a gyerek leginkább a szénhidrátra és a cukorra utazik ha nincs velem, így megpróbálok kellő fehérjét adni neki reggel. Maradék csirkemell filé felszeletelve pont meg is teszi, vagy egy csirkecombról leszedegetett hús is jó. Múltkor olvastam, hogy ez a teszt az Aldis mozarellát hozta ki 7 fajta közül a legjobbnak, muszáj volt vennem belőle hogy én is kipróbálhassam. Így most volt itthon mozarella is. Ősz van, a csodás piros húsú paprikák szezonja, így azt töltöttem meg. 
Egy kis zöldsalátával, kornspitzel, igazán tartalmas, finom reggeli. Gyereknek chlili nélkül.

Hozzávalók 4 személyre:

4 db piros húsú paprika
10 dkg mozarella
1/2 db sült csirkemell filé, kb. 10 dkg
8 db pici, olajban eltett articsóka (készen kapható olasz antipasti) vagy aszalt paradicsom, esetleg olajbogyó
2 fej lilahagyma
2 ek olívaolaj
5 dkg pörkölt mogyoró
1 kk majoranna
1 ek Tabasco
2 ek vörös pesztó
só, bors

Este a paprikát kimagozzuk, és kirázzuk belőle az esetleg benne maradt magokat. A mozarellát,  a csirkemellet, és az articsókát felkockázzuk. A karikára vágott lilahagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a többi hozzávalóhoz keverjük a mogyoróval, a fűszerekkel, a pesztóval és a tabascóval együtt. Ha sótlannak találjuk megsózzuk, majd borsozzuk. A paprikákba tömködjük, jó szorosan
Reggel betesszük a sütőbe 200 fokra, alsó-felső melegítésnél, majd bekapcsoljuk a sütőt. Húsz perc múlva készen kivesszük.

ALDI_3C_RGB_logo_1.pngAz alapanyagokat és a posztot az ALDI és az ALDI Háziasszonyai támogatták.

(x)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!