Fűszer és Lélek

Nyaralás előtti hűtőtakarítás

kert201308.jpgVannak olyan napok, amikor úgy érzem, én is csak egy olyan fecskemama vagyok, mint aki a garázsban lakik. Egész nap a gyerekeket etetem, de ha épp nem ezt teszem, akkor vagy főzök, vagy a nyomait próbálom meg eltüntetni az előző étkezésnek, vagyis kimosom a leevett ruhát, összeporszívózom a széthullott morzsát, vagy bevásárolok a következő étkezéshez.
Ok, nem ennyire drámai a helyzet, de amikor Dáci épp nincs táborban, akkor azért sokkal több idő megy el az etetés-evés körül, mint amikor csak a reggeli és a vacsora közös. Tulajdonképpen a legtöbb ételt már a kislányom is megeszi, de azért neki is vannak furcsa dolgai. Egyik héten még imádja a céklát és a kacsamellet, máskor sírva fakad tőle, így ha csak nem akarok síró gyerek mellett ülni, és úgy megenni a saját ebédem, gyorsan ki kell szaladnom a konyhába, és tányérba tenni valami mást. Hogy aztán cékla legyen a vége mégis.
Megfigyeltem, fecskemama nem vacakol, sírhatnak a fiókák, ha elfárad, kiül a szögre, és pihen egyet, van amikor alszik is. Irigylem érte!
Mostanában rászoktam arra, hogy csak azt mondom Dávidnak, amikor érdeklődik, hogy mi lesz az ebéd, hogy paradicsom, valamivel megtöltve, találd ki, mi legyen benne. Vagy zöldbab, mert épp most szedtünk egy kosárral, de mondd meg mi készüljön belőle. Elég vad ötletei vannak, de így szokott segíteni az elkészítésében is, és garantáltan meg is eszi. Így született a töltött paradicsom is. Ő kitalálta, hogy töltsük meg csirkével, én pedig betettem még pár maradékot a hűtőből. Nagyon finom lett, mindenki elégedett volt, még Zálika is, aki nagyon megfigyelte, ahogy előkészítjük az ebédet, és ha már ilyen lelkesen foglalatoskodtunk vele, ő is megette.

paradicsom töltve1Töltött paradicsom, szigorúan nyaralás előtti hűtőtakarítás céljából.

12 db paradicsom
1 egész csirkecomb lesütve, húsa leszedegetve
1/2 kígyóuborka lereszelve
olívaolaj
1/2 doboz tejföl
kb. 10 dkg feta
1 csokor petrezselyem összevágva
2 gerezd fokhagyma lereszelve

Az uborkát megdinszteltem az olívaolajon, majd rádobtam a fokhagymát, feta nagy részét, egy kicsit félretéve a tetejére. Belekevertem a húst és a petrezselymet, végül elkevertem a tejföllel is. Előmelegítettem a sütőt 200 fokra. Kivájtam a paradicsomok közepét, megtöltöttem őket a masszával, mindegyikre morzsoltam egy kevés fetát még, és 20 perc alatt szép pirosra sütöttem. Köret nélkül ettük, de rizzsel vagy akár kenyérrel is finom lett volna. Nemsokára nyaralunk, jönnek a nyaralós ételek, mert akkor is együtt ülünk asztalhoz!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Teragigamega lélek says:

    Nem rossz. Lehet, kipróbálom! Bár a paradicsomnak a rossz része pont a héja.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!