Fűszer és Lélek

Sült camemberes, sült fokhagymás tészta

camabertteszta.jpgGondolom mindenkinek megvan az az eset, amikor bejelentkezik az ezer éve nem látott barátnő/rokon, hogy akkor felugrana egy kis beszélgetésre, máskor nem jó neki, éhes, hozzon-e valamit, de épp tényleg semmi nincs otthon, és mégse kéne pizzát rendelni az alkalomra?
Nekem annyiban volt nehezített terepem, hogy a bejelentkező telefon után másfél órával már szólt is a kaputelefon.
Miután kiderült, hogy tojáson és sárgarépán kívül csak csiliszószok, mustárok és gyümölcs van a hűtőben, gyorsan leszaladtam bevásárolni. Útközben kitaláltam, hogy tészta lesz, mert az tényleg nagyon gyors, mindenki szereti, és különben is fehérborra vágytam.
Amikor megláttam a camembert sajtot a hűtőpultban, majdnem elhajoltam az egyszerűbb megoldás felé, és egyszerűen sajtot, olajbogyót és bagettet vettem, de aztán eszembe jutott ez a recept, amit valamelyik River Cottage sorozatban láttam, és már meg is volt mentve a renomém. Főtt étel várta a vendégeket, én közben hajat tudtam mosni, és a bor is lehűlt, mire tálaltam. 
Vettem:

2 csomag tagliatelle tészta
2 fadobozos camembert sajt
2 csomag bébi spenót
1 csomag fenyő mag (hosszú szemű, olyan, amitől aztán nem érez napokig keserű ízt az ember a szájában)
1 csomag fokhagyma

1 üveg száraz fehérbor

Használtam még, de az volt itthon:

olívaolaj
só, bors

camabertteszta1.jpgA sajtot kicsomagoltam, bevagdostam a tetejét és betoltam a sütőbe 180 fokra 30 percre. Mellé tettem 3 fej fokhagymát, úgy hogy a külső héjától megfosztottam, de a gerezdeket nem pucoltam meg. Közben kifőztem a tésztát, meglocsoltam olívaolajjal és félretettem. A spenótot leöblítettem, és megfonnyasztottam egy perc alatt. A megsült, krémesen puha fokhagymagerezdeket kiszedtem a héjából, villával összetörtem, és a spenóthoz kevertem.
A sajtot rácsorgattam a tésztára, a külső héját szintén villával nyomkodtam szét, azt is belekevertem, majd beleforgattam a fokhagymás spenótot is. Tálalásnál borsot tekertem rá, és megszórtam fenyőmaggal. Nyolcan laktunk jól belőle. 


 

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. violka says:

    kedves Eszter,
    a hozzávalóknál 1 csomag fokhagymát írsz, a leírásban pedig 3 fejet írsz.
    ez 3 gerezd lenne, amit hozzákeverünk a spenóthoz?

  2. TH says:

    Nagyon jó lett, kösz a tippet. 🙂

  3. A tészta az tagliatelle, a sült camembert pedig a hermelín.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!