Fűszer és Lélek

Becsüljük meg a barackunkat!

angol barack.jpgEz sajnos nem gönci barack.

Nyilván annyit írok még a River Cottage-ról, hogy egy vaskos könyvet is ki lehetne adni belőle, de most van valami sokkal aktuálisabb, méghozzá a valóban zamatos gönci barack.
Anglia nem éppen a csodálatos sárgabarackokról híres, olyannyira nem, hogy a
Borough Marketen a sárgabarack kilója 3200 forint körül van, ami annyira sok, hogy inkább csak tíz deka árát írják ki, hátha jobban hangzik. Persze a teszkóban sokkal olcsóbb, de méretre is nagyon kicsi, színre is sápatag, és az íze sem hasonlít a sárgabarackéhoz, pedig spanyol import volt, ott pedig süt a nap eleget.
Mindig elámulok azon, hogy pl. a britek milyen ügyesen hypolják azt amijük van, mi pedig mennyire nem becsüljük meg ezeket a valóban klassz dolgokat, mint egy ízéletes tájfajta barack. Jamie Oliver újságjában egyoldalas színes hirdetésben reklámoznak egy pink lady névre keresztelt almafajtát. A
Golden Delicious és Lady Williams fajták keresztezéséből született alma íze nem túl extra, viszont valóban nagyon ropogós. Viszont az az igazság, hogy labdába se rúghat egy jó kajszibarack mellett. Igaz, hogy a gönci kajszi egy viszonylag kis területen, nem túl nagy tömegben termő fajta, de ebben a pici országban igenis működnie kéne annak, hogy legalább ilyenkor, a szezonjában kapható háromféle kajszifajta, és a vásáró a kedvencét veheti. Idén már egyre többen ugrottak a gönci barack névre, úgy látom a tavalyi munkánk szó szerint kezdi meghozni a gyümölcsét, remélem jövőre már igazi márka lesz a gönci barack, ha nem is olyan világhírű, mint a pink lady, de azért legalább országon belül híres!

P1030719i.jpgEz a gyönyörű viszont gönci barack.

Szombaton és vasárnap pedig szeretettel várunk benneteket idén is Boldogkőváraljára, csakúgy mint tavaly, most is nagyon klassz lesz a program is, az ételek is, és főleg a barack! 🙂
Remélem találkozunk, én szombaton egy barackos kolbásszal készülök, vasárnap pedig jótékonysági főzésen alighanem egy indiai ihletésű csirkét kínálok megvételre, aminek az árával nemes célt támogathattok.
Várunk titeket szeretettel! 
Aki még se tud eljönni, az mindenképp próbáljon meg valódi göncit kóstolni! Garantálom, hogy feledhetetlen élményben lesz része! És külön öröm, hogy idén a hosszú hideg tavasz ellenére is nagyon jó a termés! Hajrá gönci barack!

602356_461608583927497_260834315_n.jpg

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Hoborc0 says:

    Kedves Eszter !

    Nagy köszönet a szervezésért, mennyei finom a barack

  2. 400m2 says:

    Hú, hát mi vettünk 30 kilót, igaz, hogx kell neki még 1-2 nap, de nem baj, mert a barack útóérő fajta, így legalább nem indul be a spontán pálinkává lényegülés, de az íze már így is olyan csodálatos, mint tavaly! Remélem lesz jövőre is. A sor ismét rettenet volt, 40 perc, de már tudtam mire számíthatok. 🙂

  3. curio1 says:

    Jelentkeztem, hogy én is kérek. Elmentem, megnéztem és megállapítottam, hogy ezt a barackot még nem kellett volna leszedni a fáról mert éretlen.
    Nemcsak vannak benne éretlen darabok, de a nagy többség még befőttnek is csak nagy jó indulattal alkalmas.
    Ez nem lekvárnak való barack.
    Úgy gondolom tisztességesebb lett volna egy héttel elhalasztani, mert ez így nem fair.
    Az ára nem kevés, még a Fény utcai piacon is olcsóbb a többség, de így, hogy még alig sápadt sárga nem kellett volna.
    Nem is hasonlít arra amit itt a blogban feltettek fényképnek.
    Lehangoló. Ezért ott hagytam.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!