Fűszer és Lélek

Gönci barack újra!

P1030719i.jpgNagyon sokan írtatok, hogy lesz-e idén is barackvásár?

IGEN! És ez már bizony a harmadik 🙂
Hiszen idén is érik a barack Göncön is, Boldogkőváralján is. Úgyhogy meg is ünneplejük, lesz idén is Gönci barack vigasság! Erről írok még részletesen, mert nagyon készülünk rá.
Két dolog változik az eddigiekhez képest:
Nem szombaton, hanem július 11-én csütörtök 17 órára ér fel Pestre az autó. Aznap hajnalban szedik le, utána hozzák. Simán eláll szombatig, ha akkor szeretnétek befőzni.
Eddig Göncről és Boldogkőváraljáról érkezett barack ceglédi óriás névre hallgatott. Ez a fajta egy keményebb, de kevésbé zamatos, mint a gönci kajszi. Idén elverte a jég, így csak a valódi gönci maradt. Ez sokkal zamatosabb, sokkal édesebb, sokkal-sokkal több benne a cukor. Ezért ahol megnyomódik, ott megbarnul. Ez a barnulás nem rohadás, nem romlás, hanem a cukor oxidációja. Eddig nem merték hozni, mert féltek tőle, hogy a pesti népek esetleg azt gondolják, hogy ütődött a barack. De ugye mi nem vagyunk ilyen buták? Ez a barack nem a földről van fölszedve, hanem a fáról közvetlen ládába gyűjtik, hűtőkocsival szállítják ide. Azért merjük bevállalni, mert akik már harmadszor vásárolnak majd, azok tudják, hogy a ceglédi fajta is milyen finom zamatos volt a jó talajnak és a mikroklímának köszönhetően, így a gönci még sokkal finomabb!
A barack ára 450 ft/kg. A menet ugyanaz lesz, mint az eddigiek. Írtok egy mailt a barack kukac fuszereslelek pont hu-ra, megírjátok, hogy hány kilót szeretnétek. Visszaigazolom, megírom a részleteket, és csütörtökön találkozunk. Hozzatok megint vödröt, ládát, babakádat, bármit a baracknak, és ha lehet, kiszámolt pénzt.
Várunk benneteket szeretettel!

 

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. babocska says:

  Kedves Eszter!
  Lesz az idén is barackozás, szerveztek Bp-re kocsit? Úgy hallom, mint minden más gyümölcs, ez is előbb érik. Írod majd ide a blogba a lehetőséget, vagy facebookot figyeljem? Hú, de bekapnék most 1-2 kilót :-), pedig még messze narancssárga szezon: még csak most jön a pirosak ideje!
  Köszi nagyon!!!

 2. Andrass9 says:

  A barack megjött! Álltunk érte sorban, de megérte. Mosolyogtunk is, amíg beszélgettünk, és már ezért is érdemes volt kimenni.
  Nekem már az üvegekben sorakozik és várja a gyerekek támadását.
  Köszönöm szépen a lehetőséget – kihasználtuk, amennyire lehetett.

 3. Andrass9 says:

  Nem igazán vagyok boldog, hogy elsőzöm, viszont a barackot hazahoztam. Hajnali fél egy, és még főzöm!!!
  Gyönyörű és ízes. Megérte várni rá!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!