Fűszer és Lélek

Cerbona – 25 éve szeretjük, esszük-, idén ünnepli szülinapját (x)

Cerbona2013_szel_meggy.jpgAzt hiszem minden kisgyerekes anyuka nagy dilemmája, hogy a gyerek édességet kér, de mégsem ehet mindig csokit. Magunkról pedig ne is beszéljünk! Amikor egyszerűen muszáj valami édeset ennünk, de ott van az a fránya lelkiismeret 🙂 Mert mégiscsak szeretnénk egészséges dolgokat enni, a gyereknek pedig különösen olyan ételeket lenne jó adni, amitől nem hízik lufi méretűvé, nem lesz allergiás, és a napi kalóriabevitelhez nem csak egy diónyi darabkát ehet.

Ilyen a müzli, és a müzli szelet. Reggelire azért is jó a müzli, mert már egy kiskamaszis elkészíti magának, imádja, úgyhogy meg is eszi, és a szerencsés szülők maradhatnak egy kicsit még az ágyban. Tapasztalat.
A müzliszelet pedig nagyon jól zsebre vágható, akár iskolában is, munkahelyen is elfogyasztható, édes, de mégse csoki. Méz és aszalt gyümölcs édesíti, mert létezik cukormentes és alacsonyabb hozzáadott cukorral készült változat is. Az pedig külön öröm, hogy nincsen benne tartósítószer vagy színezék.

Most szuper nyereményekkel ünneplik a 25. születésnapjukat, hajrá!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. záporeső says:

    Szerintem a cerbona édességnek teljesen jó. Főleg a csökkentett és hozzáadott cukor nélküliek. Nem lehet mindig otthon édességet készíteni, amiben csak egészséges dolgok vannak. Akkor meg tényleg inkább cerbona, mint a legtöbb csoki vagy cukor. Egyébként a csokival az a durva, hogy még a jó minőségű étcsokik nagy része is tartalmaz 20-30g cukrot.

  2. Padlásszoba says:

    úgy látom kicsit csehoviba fordult a párbeszéd, elbeszélünk egymás mellett. 🙂 Igen, a Milka rosszabb, igen, a Cerbona kevésbé rossz. De a kevésbé rossz és a jó közé ne tegyünk egyenlőségjelet, pláne ne írjuk, hogy ez aztán tuti, nekem változatlanul ez a bajom, de már tényleg nem tudom máshogy leírni. 🙂 És nem arról beszélek, hogy a gyerek csak sárgarépát egyen vagy hogy ki mit engedhet meg magának anyagilag és hol, mert ez, bár összefügg, egész más irányt ad a dolognak. Na mindegy, mindenkinek a maga véleménye. 🙂 További szép napot mindenkinek!

  3. És még valami, amit mondjuk sokszor említettem már, de talán pont ide illik. Én pl. havonta egyszer annak ellenére elviszem a gyereket gyorsétterembe enni, hogy ott junk foodot kap. Mert boldog tőle, amikor a haverokkal tolhatja a hamburgert. Nem minden nap, de neki is jár ilyen. És nem ostorozom magam miatta. Uzsonnára mindig almát kap, együtt vacsorázunk egy hónapban legalább 25x, és egészségeset eszünk. Nekem pl. édesanyám hétközben nem nagyon főzött, csak a menzán ettem, mégis felnőttem. Viszont minden nap főzött reggel egy kancsónyi édes, citromos teát. Imádtam. Abban bizony volt cukor.
    És most megnéztem, a Milkában több, mint az 50% cukor. Egy szűk rétegen kívül mindenki csak milkát eszik, és azt gondolja, az már minőség. Nem az, és a müzliszeletben fel annyi a cukor. Na mindegy, mint fentebb is írták, ez bizony fizetett pr cikk, és igen, lesz még ilyen, amihez bátran adhatom a nevem.

  4. @Padlásszoba: ok, akkor a cukorra reagálnék, mert igen, kaptunk ingyen mintát, és itt van a csomagoláson, almás szelet: zsír, 6,6%, cukor, 6%, vagyis 5 g egy szeletben. Igen, nem egy karalábé szelet, vagy sárgarépa nyersen, de sokkal-sokkal jobb, mint a “csoki” (nem igazi csokoládé, mert az sajnos nagyon drága, csak tejbevonó, vagy valami hasonló), amit a gyerekek 99,9%-a kap. Tudom miről beszélek, nálunk a faluban a kisboltokban nincs is más, csak szemét, csokinak nevezett izé. A gyerekek soha nem eszenk se zöldséget, se gyümölcsöt, viszont alsósok(!) kapnak hétvégén chipset, és energiaitalt. Nem, nem különleges falu, csak egy átlagos, BAZ megyében. Őszintén állítom, hogy sokkal egészségesebb. És akkor az iskolai menzáról, ahol grízes tészta van rántott krumplilevessel, nem is beszélek.

  5. Padlásszoba says:

    Na, akkor mégegyszer, hogy mit írtam én a kommentben… 🙂 Nem rémlik, hogy írtam volna olyat, hogy bajom van a reklámmal v azzal hogy valaki pénzt kap érte, lépjünk már túl azon, hogy bárki irigykedne, bár tudom, ez volna a legegyszerűbb magyarázat. És igen, nem tudom máshogy írni, mint ahogy már fentebb leírtam magyarul, az a bajom, hogy ezt a terméket egészségesnek és olyannak beállítani mint ami nem hízlal és marha jó a gyereknek álságos. Ennyi. Írtam is, hogy a Philadelphiás dolgokat megértem (az is fizetett cikk), mert abból lehet jót kihozni, de egy ilyesfajta készterméket egyértelműen jónak beállítani igenis megtévesztés. És valóban, az a blogoló dolga, hogy miféle hirdetéshez adja a nevét, de ebben, ekkora olvasótábor mellett igenis van felelősség. Mindannyian ismerünk olyan “sztár” szakácsot, aki leveszseléhez adja a nevét, ugye? Igen, az ő döntése, az ő pénze. Csak épp tömegekhez jut el az információ, innentől kezdve mi a fenének beszélünk arról, hogy a népet a minőségi étkeztetés felé kell terelni, hajrá gasztroforradalom?! Cerbona is ennek része (hadd szokjon rá a gyerek, ettől nem hízik lufivá, csak épp több cukor van benne mintha kanállal enné a kristálycukrot) és a leveszselé is, bocsi. Nem minden tömegtermék ilyen, de ez pont az. Én ezért akartam ki, pontosan ezt is írtam nem azon hogy valaki pénzből él.

  6. 400m2 says:

    @Fuszeres Eszter: Ó istenem! Kedvenc blogom ESzteré, gasztróban szinte csak őt olvasom, de most nem ezért védem meg, hanem mert épp tegnap belefutottam egy ugyanilyenbe.
    Baj a hirdetés? Tényleg? Miért? Mert pénzt kap érte? Én örülök neki, én is nagyon szeretnék pénzt keresni a hobbimmal. Nem láttam még itt se ráma margatin, se vegeta hirdetést. Csak mert erről a kettőrőlírta már Eszter, hogy soha nem használja őket.
    Kívánom, hogy leghyen több hirdetője, akkor még több ideje lesz ide írni, és ennek nagyon örülök majd. Multi hirdet, és nem piri néne? Igen, a multinak van pénze hirdetni, Piri nénéről meg ír ingyen, mint a vidéki piacokról, a jó, de kicsi beszerzési forrásokról. Padlásszoba, remélem te ingyen dolgozol, és ha fizetést akarnak adni, akkor végig sértődsz. Ne legyünk már ilyenek! Akkor lesz egy blogon hirdetés, ha sokan olvassák, hiszen akkor éri meg hirdetni rajta. Öt éve még egy blogon se voltak hirdetések, most meg mindegyik jobb blogon ott a lehetőség. Én ennek nagyon örülök. Isten hozott kapitalizmus. Bocs, ha hosszú volt, de már tegnap is felment az agyvizem odaát.

  7. @Padlásszoba: X, vagyis fizetett pr cikk. Ettől reklámabb már nem lehet.

  8. Padlásszoba says:

    A Philadelphia krémsajtot még értem, abból lehet készíteni dolgokat. De ez itt? Ha reklám, akkor legyen reklám rendesen (mert az), de beállítani ezt a terméket egy igényes gasztroblogon úgy, mint ami egészséges nasi és amitől a gyerek nem hízik lufi méretűvé stb., hát, ez konkrétan az olvasók megtévesztése, ami azért is szomorú, mert tekintettel az oldal látogatottságára, rengetegen adnak a szavadra. Tudom, lehet mondani, hogy ez egy privát blog privát véleményeddel, és neked ez a véleményed, a baj csak az, hogy én ezt nem hiszem. Vagy ha így van, akkor az eddigi kemény és tiszteletreméltó munkásságod válik hiteltelenné. Kár volna érte. Igen, most kiakadtam. Nagy úr a multi. 🙁

  9. zadig&voltaire says:

    Azért szerintem a cerbona (és társai) nem az egészség csúcsai. De gondolom ez támogatott cikk és annyiban igaz, hogy jobb, mint egy Mars szelet (szvsz finomabb is)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!