Fűszer és Lélek

Stílusos vidéki éttermiség 2013

SVET_12929_0042.jpgÉn igazán nagy barátja vagyok a vidéki éttermeknek, igyekszem is minél gyakrabban eljutni, ahova csak lehet, úgyhogy szeretettel ajánlom ezen a hétvégén ezt a villányi programot!

Kulináris randevú 2013. május 4-én, Villányban

Tizenegy étterem, tizenegy világnézet, tizenegy kreatív séf, egy küldetés:

stílusos vidéki vendéglátás!

 

Ez év tavaszán a Stílusos Vidéki Éttermiségiek Villányban gyűlnek össze, hogy megmutassák, Budapesten kívül is remek éttermek várják a vendégeket. A gasztromozgalom küldetése, hogy az éttermek minél szélesebb körben ismertessék meg magukat és főztjüket Magyarország közönségével.

SVET_12929_0372.jpgA cél érdekében az Éttermiségiek járják az országot, melynek következő állomásaként 2013. május 4-én Villányba érkeznek. A Baranya megyei helyszínen a Borzsongás kísérőrendezvényeként a séfek bemutatják tudásuk legjavát és igyekeznek kedvet csinálni ahhoz, hogy a látogatók máskor is kocsiba üljenek és vállaljanak egy kis kirándulást a jó kosztért, illetve a stílusos vidéki vendéglátásért.

Érdemes azonban élni a május 4-i lehetőséggel, amikor is 11 híres magyar vidéki étterem jön a hegyhez, vagyis a villányi dűlők tövébe. Ekkor minden a helyi borról és a hozzájuk igazított ételsorokról szól. Az esemény talán legnagyobb ajándéka, hogy a résztevevők elmondhatják magukról: egyűltő helyükben végigkóstolták az országot, köztük a mozgalomhoz újonnan csatlakozott balatonszemesi Kistücsök Étterem finomságait is.

SVET_12929_0530.jpg
A neves balatoni vendéglő mellett az alábbi éttermek várják az ínyenceket:

Anyukám Mondta – Encs, Chianti Étterem – Veszprém, Ikon Étterem-Debrecen, Imola Udvarház – Eger, Mandula Étterem és Bor Bár – Villány, Manga Gasztronómiai Műhely – Etyek, Nomád Hotel – Noszvaj, Rosinante Étterem – Szigetmonostor, Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma, Walter Vendéglő – Perbál.

Az esemény házigazdája: Mautner Zsófia a Chili & Vanília bloggere, továbbá Jókuti András a Világevő blog szerző-tulajdonosa.

 SVET_12929_0867_1.jpg

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!