Fűszer és Lélek

Dávid és a haverok

david és a haverok1A cím úgy lenne teljes, hogy Dávid és a válogatós haverok. Vagy Dávid, aki válogat, ha itt vannak a haverok. Vagy Dávid semmit nem eszik meg amit a haverok se, amikor itt vannak a haverok. Vagy Dávid semmit nem eszik meg amit a haverok se, és a haverok se eszik meg, amit különben megennének, de Dávid nem eszi meg.
Röviden a csordaszellemről.
Szóval, amikor feljönnek Dávid haverjai, akkor megpróbálok olyat főzni, amiről azt sejtem, hogy mind megeszik, de azért mégsem lehet mindig pizza, még elmesélik otthon, hogy csak pizzát tudok sütni, meg ilyenek 🙂 De akkor marad a tészta, mert arra ugye mindenki vevő. Tészta egy kis csirkével nem lehet lehet mellé nyúlás, csak úgy kell megoldani, hogy a húst is, és minden hozzávalót a srácok adagolhassanak maguknak. Így mi is jól lakhatunk a férjemmel, méghozzá valami olyannal, ami meglehetősen finom. És persze megtudhatunk olyanokat, hogy kinek veszi az anyukája mindig készen a grillcsirkét, kinek szállítja hétközben a vacsorát is futár, és ki az, aki csak az iskolában eszik főtt ételt, esetleg hétvégén a nagyinál. Na meg a kilencévesek rettenetesen fárasztó vicceit is meghallgathatjuk, annyi változatban, ahányan az asztalnál ülnek, és ha nincs szerencsénk, akkor el is magyarázzák, hogy mi benne a poén. Csak hogy megértsük, mert nem teljesen őszinte a mosolyunk. De legalább addig is velünk vannak, és hozzánk szólnak, és megbizonyosodhatunk róla, hogy nem volt hiábavaló az eddigi 9 év, a srácok tudnak késsel-villával enni, jó étvágyat kívánnak, és az is előfordulhat néha, hogy használják a szalvétát. Aztán gyorsan rohannak a gyerekszobába, és ez semmit sem változott harminc év alatt. Pont mint mi annak idején.

Csípős pesztós-csirkés tészta

A vörös pesztóhoz:

20 dkg olajban eltett, szárított paradicsom (olajjal együtt)
5 dkg mandula
5 dkg reszel parmezán
3 gerezd fokhagyma
1 kk szárított oregánó
só, bors

1 nagy csokor snidling apróra vágva

apróra vágott chili

1 kész grillcsirke leszedegetett, apróra vágott húsa

15 dkg olajbogyó felkarikázva

friss bazsalikom levelek

50 dkg tészta kifőzve

Először megsütöm a grillcsirkét. Én vajjal szoktam bedörzsölni a bőrét, sózom, és teszek a hasába egy kis rozmaringot, néhány fokhagymagerezdet, és ennyi. De ez szabadon választott gyakorlat, és ha sirtünk, nyugodtan lhet bolti is a grillcsirke. A leszedegetett, apróra tépkedett húst egy tányérra teszem.
Közben kifőzöm a tésztát.
Aztán elkészítem a pesztót: minden hozzávalót a turmixba borítok, és pépesítem. Ha túl sűrű, mehet még bele olívaolaj.
Mindent külön kis tálkában teszek az asztalra, hogy mindenki összeállíthassa a saját vacsoráját. Általában kétszer szednek, mert valamilyen más változatot is ki kell próbálni.

Másnál is virágzik már a snidling? Olyan korainak tűnik.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!