Fűszer és Lélek

Töltött erőspaprika

töltött paprika phili4Újabb csípős étel. Ránéztem a kéthetes időjárás előrejelzésre, és úgy éreztem, már nem tart sokáig a mindenáron csípőset akarás. Szombattól határozottan felfelé ível a maximum hőmérséklet-görbe, méghozzá 13 fokig. Az napon már határozottan kellemes, kabát levevős, napon sütkérezős tavasz. Ezt a receptet egy amerikai lapban láttam, egy tex-mex étterem specialitásaként. Persze nem hegyes zöldpaprikát, hanem valamilyen piros, hosszú chilifajtát töltöttek, de azt kell mondjam, így is kiváló. Egyedül azt nem tudtam lemásolni, hogy ott, egy kemencébe tolják azt a chilitartó alkalmatosságot, amiben állva süthetik meg a chiliket, egyszerre vagy százat. Ez egy fa lap egy állványon, rajta kb. ötcentis lyukak, amibe a paprikákat állítják. Úgyhogy én elfektettem a paprikákat.
Paprikája válogatja, de az enyém elképesztően csípős lett. Olyan izzadós, szipogós fajta.

Hozzávalók két személyre:
6 db hegyes erőspaprika
1 doboz Philadelphia krémsajt (én a fetás-uborkásat használtam)
4 ek őrölt mandula
1 csipet só
1/2 kk szárított oregánó
2 ek vaj

A paprikát végét levágtam, a csumáját kiszedtem. A krémsajtot elkevertem a mandulával, sóval és az oregánóval. Habzsákba töltöttem, és a paprikákba nyomtam. Ez a legnehezebb rész, egy igazán hosszú paprikát nem is olyan egyszerű megtölteni. Kivajazott formába tettem úgy, hogy a paprika nyitott vége, ha lehet, kicsit felfelé álljon, ne folyjon ki belőle a megolvadt krémsajt. 200 fokra előmelegített sütőbe toltam 20 percre, és az utolsó öt percben meg is grilleztem picit.
Friss, fehérkenyérrel a legjobb.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zazálea says:

    nem jól van ez így, télen kellene fűtenie az erősnek, nem nyáron, amikor eleve… mindenesetre szombaton ez lesz.

  2. @Zazálea: igen, leginkább fűízüek, ez is csak véletlen szerencséből volt erős. Majd nyáron jobb lesz a helyzet.

  3. Zazálea says:

    a legnagyobb gondot az igazán erős paprika jelenti számomra, én nem tudom,mostanában olyan semmik vannak 🙁


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!