Fűszer és Lélek

Csípős, krémes makaróni

mac and cheese01.jpgHideg volt tegnap délután is, mire hazaértünk az iskolából jól kipirult az arcunk. Pont harminc percre lakunk az iskolától, mindig gyalog megyünk, csak ha nagyon szakad az eső, akkor ülünk kocsiba, a villamos ugyanis negyed órányi útra áll meg, arra már akkor nem érdemes felszállni. De ez a harminc perc pont elég ahhoz, hogy mire hazaérünk, valami forróra vágyjunk, és úgy érezzük ha azonnal nem kapcsoljuk be a sütőt, akkor hiába van otthon 21 fok, megvesz minket az isten hidege. Úgyhogy most egy testet átmelegítő étel következik, nem épp tíz perc alatt, de fél óra alatt ez is meg van. Csípős, mert ez mostanában ez elvárás a harmadikos fiunktól, hogy aztán folyamatosan a száját legyezze, és huhogjon mellé. Arra már rájött, hogy szánsavas ásványvizet nem jó a csípősre inni, de azt még nem hiszi el, hogy a víz se igazán használ. Férfiasodik a fiatalember 🙂 A recept egy kicsit felturbózott mac and cheese, aka sajtostészta. De higgyetek nekem, ISTENI!

Hozzávalók 4 főre:
50 dkg apró tészta
1 l tej
1 babérlevél
1 ek mustárpor
3 gerezd fokhagyma
2 fej lila hagyma
4 ek vaj
2 doboz Philadelphia krémsajt
4 ek chipotle szósz (hipermarketben biztosan kapható, füstölt ízű, csípős szósz)
30 dkg cheddar sajt lereszelve
1 kk koriander mag mozsárban kicsit összetörve
1 zsömle durvára ledarálva morzsának
só, bors

Bekapcsolom a sütőt 180 fokra. Felforralom a tejet egy nagyobb magas falú serpenyőben a lereszelt fokhagymával, babérlevéllel, mustárporral, sóval, borssal. A felkarikázott lila hagymát egy másik serpenyőben vajon megfonnyasztom. Félig megfőzöm a tejben a tésztát, majd kiveszem a babérlevelet. Ha elég széles volt a serpenyő, akkor annyi tej marad csak benne, ami félig lepi el a tésztát. Belekeverem a Philadelphiát, a chipotlét, a sajt felét, a hagymát és a koriandert. Kis edényekbe osztom, vagy egy nagy tepsibe simítom, megszórom a maradék sajttal és a zsemlemorzsával. Betolom a sütőbe és szép pirosra sütöm a tetejét.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!