Fűszer és Lélek

Mindent megünneplek, csak azért is!

philadelphia velentin2.jpgTavaly megfogadtam, hogy idén minden ünnepet megtartok, ami szembe jön velem, legyen az Valentin nap, március 15, pészah vagy húsvét, sőt halottak napja és a halloween is simán megfér nálunk, legfeljebb nem minden ünnepet úgy tartunk, mint azt kéne, de valahogy megemlékezünk róla, az biztos. Méghozzá azért, mert tavaly azt kezdtem észrevenni, hogy az emberektől hatalmas energiát vesz el az, hogy morogjanak azért, amiért mások ünnepelnek valamit, vagy ha nem is ünneplik, de pénzt adnak ki rá. Tipikusan ilyen a Valentin nap. Úgy tűnik, mintha a tini lányokat kivéve mindenki utálná, mert mást se hallani, csak hogy ez nem  a mi ünnepünk, csak a virágboltosok akarnak jól járni vele, hogy elszedjék a pénzünket, úgy is lehet valakit szeretni, ha ilyenkor nem veszek neki lufit, virágot, bla bla bla.
És ez különben teljesen igaz is. Úgy is lehet. Meg az is igaz, hogy attól még, ha nem tartod a Valentin napot, nagyon szerelmes lehetsz Zsuzsikába. De miért fáj mégis megtartani? Nem szereted a virágosokat? Vegyél egy üveg bort, és igyátok meg ketten. Csendben szeretsz a temetőben emlékezni? Megértem, nagyon bensőséges a sok gyertya mindenszentekkor, de miért baj, ha a tinik álarcos bulit rendeznek? Egyik sem kötelező, de én inkább jól szeretném magam érezni, és nem Dulifulit játszani a Hupikék törpikékből. Mi egyébként minden Valentin napon pezsgőzünk. Azért, mert édesapám is mindig felköszönti édesanyámat ilyenkor egy pezsgővel. És boldog Bálint napot kíván. Pedig nem ismer egy Bálintot se. Szívecskék eddig nem voltak, idén lesznek.
Szent Iván éjjelét se régen tartjuk talán tíz éve, de azt kell mondjam, az év egyik legklasszabb ünnepévé vállt. Alig várom, kint a kertben, grillezni, együtt lenni, jól érezni magunkat.
Úgyhogy most idén először, egy igazi Valentin nap. Csakazértis!

Mogyoróvajas csokoládéparfé málnával

2 dl tejszín
1 doboz Milkás Philadelphia
1 dl kávé krémlikőr (Baileys jellegű)
1+2 ek cukor
3 ek mogyoróvaj (nem az édesített változat!)
30 dkg mélyhűtött málna
4 ek tokaji aszú
pár csepp citromlé

A tejszínt habbá verem egy kanálnyi cukorral, majd óvatosan fakanállal elkeverem a sajtkrémmel, végül beledolgozom a krémlikőrt is. Lehet nagy formában is fagyasztani, de valami apró bonbon vagy jégkockaformában még jobb. A krém felét a forma aljába adagolom, erre jön egy kevés a mogyoróvajból, majd a tetejére újra a krém.
Egy éjszaka alatt kifagyasztom.
A málnát a maradék cukorral, tokajival és a citromlével felfőzöm, majd teljesen lehűtöm. Tálalásnál a parfé köré kanalazom.philadelphia velentin3.jpg

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. hagyma says:

    es pont Valentine napon lesz az allampolgarsagi vizsgam
    el kell mondjam valoszinu nem desszert lesz, hanem berugunk kicsit Maryvel:)
    marmint en

  2. Mariann Nagy says:

    @Fuszeres Eszter: Huu a Dulce de leche izu most igazan jol esne. 🙂 Hogy en miert nem lattam eddig a polcokon? Legkozelebb jobban korbenezek! Koszi.

  3. @Mariann Nagy: ja, hogy Amerikában élsz! Ott van egy csomó csokoládés philly: http://www.kraftbrands.com/philly/products/Pages/all-philadelphia-products.aspx
    De hogy hol kapható, arról sajnos fogalmam sincs 🙂

  4. Mariann Nagy says:

    Itt Amerikaban nincs Spar, es Milka csoki se nagyon. :*(

  5. Mariann Nagy says:

    Tokeletes desszert Valentin napra. Hol lehet Milkas Philadelphiat venni??

  6. cozumel says:

    egy bolcs asszony szolott beloled… 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!