Fűszer és Lélek

Télbúcsúztató

tökös csiga7Végre péntek, és kapunk egy kis ízelítőt a tavaszból is, reggel is, este is süt a nap, annyira jó! Ok, nem iszok előre a medve bőrére, de azért halkan unhatom már a telet, ugye?
A tavasszal a sütőtöknek is vége, mondjuk ilyenkor már nem is bánom, alig várom a friss zöldeket. Úgyhogy ez jó lesz egy télbúcsúztató receptnek, bár a tavasz még nagyon messze van.
Gyakran eszünk kacsacombot, az egyik legnemesebb húsnak tartom a kacsát, és a combját nem is lehet elrontani, csak akkor, ha nem kapja meg a kellő időt. Időnk pedig van bőven, ha kacsacombról van szó, hiszen csak be kell tenni a sütőbe, és már nincs is vele gond.
De ez a recept nem is igazán a kacsáról, inkább a mellé köretként sütött csigáról szól. Magában is finom, de azt hiszem kacsacombbal az igazi. Félkész, bolti levelestésztából készítettem, pillanatok alatt megvan. A tököt beraktam a combokkal együtt a sütőbe, alufóliával letakarva, és később a csiga is ott sült, légkeveréssel.

Pikáns sütőtökös csiga

1 csomag 50 dkg-os, félkész leveles tészta
40 dkg megsült sütőtök
1 fej hagyma felkarikázva
2 ek vaj
2 ek méz
1 kk koriander mag, mozsárban összetörve
1 pici chili apróra vágva
nagyon kevés reszelt narancshéj
só, bors

A hagymát megpirítom a vajon, majd meglocsolom a mézzel, és fűszerezem. Rádobom a pépesített sütőtököt, és kicsit kevergetem, majd elzárom a lángot. Kiterítem egy nagyobb tányérra, hogy gyorsan lehűljön. Ha kapok, már eleve kinyújtott levelestésztát veszek, erre csak rá kell kenni a masszát. Feltekerem csigába, és 3-4 cm vastag darabokat vágok belőle. Ezeket ellapítom, és sütőpapírral bélelt tepsire teszem. 200 fokon sütöm szép pirosra.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!