Fűszer és Lélek

Diétázók forduljanak el!

mexikói melegszendvics4
Imádom a rengeteg, ízes dologgal töltött grillszendvicseket. A titka az, hogy nem szabad az elfogyasztott kalóriákra, és a zsír mennyiségére gondolni. Mert ha nincs benne kellően sok sajt, hús és vaj, nem ér semmit az egész. Olyan vastagnak kell lennie, hogy alig lehessen beleharapni, és amikor beleharapunk, folyjon ki belőle a sajt.
Sajnos nagyon ritkán tudok igazi, érett avokádót vásárolni, és hiába érlelem itthon, az már bizony nem lesz olyan, mint ami a fán érett be. Így a belőle készült guacamole is csak közepesnek mondható, de én így is imádom! Ebben a szendvicsben pedig különösen. Mondhatnám, hogy maradék sülthús felhasználására tökéletes recept, de nem tudom elhinni, hogy valóban létezik maradék sülthús bárhol is. Nálunk legalábbis csak úgy lehetséges ez, ha még időben félrerakok belőle egy darabot, és eldugom a hűtő legfelső polcára. Különben nem marad.
A lényeg, hogy a jó grillszendvicshez idő kell, és alacsony hőfok, hogy kívülről ne égjen meg, de belül inden forró legyen. Én egy vastagtalpú teflonban szoktam sütni, a legalacsonyabb lángon lefedve, 3-4 percenként megfordítva.

Hozzávalók két főre:
4 szelet kenyér
vaj a kenyerek megkenéséhez
15 dkg reszelt sajt
4 púpos ek guacamole (avokádó, citromlé, fokhagyma, só, csipetnyi római kömény)
kb. 15 dkg sülthús
1 kk őrölt koriander mag
2 ek snidling vagy apróra vágott lilahagyma
2 ek savanyított jalapeño

A kenyérszeleteket megkenem vékonyan vajjal, majd megfordítom, és mindegyik szeletre reszelt sajtot szórok, amin eloszlatom a guacamole-t, kicsit bele is nyomkodom, hogy a sajt nem hulljon ki a szendvicsből. Ezután csak az egyik felére halmozom már a húst, hagymát, jalapeñot, végül ráfordítom  a másik szelet kenyeret, és kezdődhet is a sütés. Persze mehet bele chilikrém, korianderzöld, vagy bármi más!

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Cpt. Flint says:

    francba, vissza kell mennem a pennybe avokádóért! ;o)

  2. Rwindx says:

    Jól néz ki, megkívántam 🙂

  3. @400m2: vagy alufóliában be a sütőbe, de az nem olyan jó!

  4. 400m2 says:

    Na, most elszégyelltem magam. Évek óta próbálkozom hasonlóval, de a közepe mindig hideg maradt, és ugye a kontaktgrill nem megoldás, mert kinyomja belőle a cuccot. Erre tessék, le kell fedni…
    basszus!

  5. katy27* says:

    “Mondhatnám, hogy maradék sülthús felhasználására tökéletes recept, de nem tudom elhinni, hogy valóban létezik maradék sülthús bárhol is.”
    :))))

  6. copyRight says:

    “Mert ha nincs benne kellően sok sajt, hús és vaj, nem ér semmit az egész”
    :))).


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!