Fűszer és Lélek

Csokoládéfesztivál a várban

hotchocolate2-two-mugs.s600x600.jpgA csokoládé nekem egyenlő a forrócsokival. Nagyon sűrűn, nagyon forrón, jó fűszeresen, egy kevés likőrrel vagy pálinkával. Nem csokoládétorta, vagy csokifagyi, csakis forrócsoki. Esetleg bonbon. Na jó, bonbon mindenképp. Meg fatörzs, ha már sütemény. És csokoládés szedres brownie is jöhet. 

Idén másodszorra rendezik meg a Édes Napok csokoládéfesztivált a Budai Várban.

Ha szeretnél egy kétszemélyes belépőt nyerni, akkor írd meg a Fűszeres facebook oldalára, hogy mit szeretsz leginkább csokoládéból.

…a maya feljegyzésekben a 2012-es év az utolsó, amiről említést tesznek. Ebből sokan azt a
következtetést vonják le, hogy ebben az évben jön el a világvége. Tiszteletben tartva sokak
véleményét, mi inkább annak örülünk, hogy ugyan ezek a mayák már közel 3000 éve felfedezték a kakaót, valamint a csokoládét. Az “Istenek ajándékát” először csak a magas rangú papok, uralkodók és hadvezérek fogyaszthatták, majd később már a nép is hozzájutott e mennyei ízekhez.
 
Ebben a nagy izgalmakkal várt évben, amikor egyébként is minden okunk megvan a
boldogsághormonok pótlására, a tavalyihoz hasonlóan a Budai Várban, pazar környezetben,
számtalan programmal és attrakcióval kerül megrendezésre a második Édes Napok Budapest, Csokoládé- és Édességfesztivál.
 
Az idei Édes Napok már 4 napos lesz, időpontja szeptember 20-23.choc_cake2.gif
Idén Chloé Doutre-Roussel lesz a díszvendégünk, aki a híres Csokoládé szakértő könyv szerzője. Tagja a londoni Academy of Chocolate-nak, ezen felül az, egyik legkomolyabb londoni kereskedőháznak a Fortnum and Mason-nek a csokoládé szakértője.
 
Az első, csütörtöki nap, szakmai nap, ahol a kiállítóknak, kereskedőknek és a szakmai résztvevőknek, médiapartnereknek, támogatóknak lehetőségük lesz egymást és egymás édességeit is jobban megismerni, a sajtóval, médiával szorosabb kapcsolatot kialakítani, szakmai előadást tartani és hallgatni. Az édességgyártók szövetsége ezen a napon ünnepli majd a 20. születésnapját. Természetesen e napon is számolunk a nagyközönség jelenlétével, akik este a tavalyi évben megszokott hangulatú zenéket élvezhetik.
 
Ahogy a tavalyi fesztiválon, így az idein is napközben családoknak és gyermekeknek szóló programok lesznek, valamint bemutatunk olyan attrakciókat, amiket csak az Édes Napokon lehet majd látni. Hasonlóan a tavalyihoz, idén is lesznek csokoládé és praliné kurzusok. Látogatóinknak gazdagabb ajándékot, valamint több kóstolót szervezünk. „Édes Napok” autóbuszjáratot tervezünk a Clark Ádám tér és Dózsa György tér között. A fesztivál területén ingyenes wifi lesz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!