Fűszer és Lélek

Kajszis toast +ingyen Gourmet Fesztivál jegyek

gönci toast10Rögtön két jó hírrel kezdem, első: idén is lesz gönci barack vásár Budapesten. Aki volt két éve, az tudja miről beszélek, úgyhogy én már alig várom a napot, amikor begördül a teherautó a sok zamatos barackkal.
Második: a poszt végén játék, amiben két darab kétfős belépőt nyerhettek a hétvégi Budai Gourmet fesztiválra!

Addig is valami kedvcsináló, hogy kibírjuk. Ebből sajnos nem ehettem egy falatot se, fájt is a szívem érte rendesen, de erős vagyok, kibírom! Erős vagyok, erős vagyok, erős vagyok! 🙂 Nagyon durva finomság, édes kajszi lekvár, zsíros sajt, foszlós kalács, vaj, tej, tojás. Ahhhh!

Egyébként van már a piacon sárga barack, 400 forint kilója, egyelőre apró is, meg fakó is, sőt kemény, és semmi illata sincs, de ha valaki nem bírná már egy hónapig, szerintem gombócba jó lesz, a közepén egy kockacukorral.

Ezt a receptet ha jól emlékszem egy amerikai lekvárcég oldalán olvastam, de mivel nem találom újra, az is lehet, hogy egészen máshol. Mindegy is, az a lényeg, hogy tavaly már többször elkészült, és imádtuk. Hétvégi, lustálkodós ágyban-reggelinek tökéletes, olyannak, ami után maradhatunk még kicsit lustálkodni. Nálunk vasárnap készült, a szombati kalács maradékából. Értékmentés a köbön. Extra ajánlat mellé egy kis barackpálinka.

Kajszis francia toast

Hozzávalók két személyre:
4 szelet szikkadt kalács (készülhet kenyérből is)
4 ek Philadelphia jellegű sajtkrém
4 ek kajszibarack lekvár
6 szem aszalt sárgabarack
2 dl tej
1 tojás
1 kk őrölt fahéj
2 kk cukor
10 dkg vaj

A tojást elhabarjuk a tejjel, a fahéjjal, és a cukorral. Két kalácsszeletet megkenünk sajtkrémmel, megszórjuk a nagyon apróra vágott aszal barackkal és jó sok kajszilekvárt kanalazunk rá. Ráfordítunk egy szelet sima kalácsot, majd nagyon óvatosan megforgatjuk a tejben.
Közben megolvasztjuk a vajat egy serpenyőben, és alacsony lángon mindkét felét megsütjük a kalácsnak.

És akkor a kérdés, amivel a belépőket lehet megnyerni: Melyik az az étterem, amelyik a legközelebb található a Boldogkőváraljához, a gönci barack termőhelyéhez és részt vesz a Budai Gourmet fesztiválon?  Segítségként itt vannak a résztvevő éttermek.
A válaszokat nem ide, hanem a
Facebookra várom a poszt alá! Hajrá! 🙂

gönci toast01

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. vavyan says:

    Szia Eszter! Mikor és hol lesz a gönci barack vásár Budapesten? Nem találtam róla semmit a neten.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!