Fűszer és Lélek

Nyerj toszkán főzőtanfolyamot!

Szponzorált tartalom

Fantasztikus nyereményekkel lehet gazdagabb az, aki indul a Delimano receptversenyén. A játék nagyon egyszerű: először regisztrálni kell, majd feltölteni a kedvenc, vagy legjobbnak ítélt receptet, majd kicsit mozgósítani kell a barátokat, hogy szavazzanak a receptere. Nem csak a Delimano konyhai edényeket lehet megnyerni, de konyhai eszközöket is, sőt a fődíj wegy toszkán főzőtanfolyam itt.

A Delimano büszkén mutatja be:

 
Főnyeremény a legjobb szakácsnak – főzőiskola Toszkánában!
Egy életreszóló esemény – 7 nap főzés, evés és szórakozás
 
Mit fogsz csinálni?
 
A főzőiskola Florance és Siena között helyezkedik el: ez egyik legyönyörűbb táj Olaszországban.
Gyönyörködhetsz a lélegzetelállító tájban …
•             Felfedezed a középkori várost
•             Megismered a helyi ételek és borok konyhaművészeti tradícióit
•             Kipróbálod a helyi ízeket
•             Lazulhatsz a farmon vagy a medence mellett egy remek borral
•             Meglátogatsz helyi organikus farmokat
•             Megtanulsz egészséges ételeket készíteni, majd megtanulod, hogyan kell a megfelelő ízű bort kiválasztani
•             Vásárolhatsz nagyszerű sajtokat, tésztát és olívaolajat
 
Hol fogsz megszállni?
 
A szállás egy nagyszerű, 6 hektáros olajfákkal és szőlőskertekkel borított farmon lesz, mely századokon keresztül egy család tulajdonában volt.
Néhány a szobák közül freskóval dísztitett szoba az elegáns vidéki kastélyban, néhány pedig egy elbüvölő kunyhóban található az olajfák árnyékában. Rengeteg szabad hellyel a relaxáláshoz.
 
Hol fogsz főzni?
 
A tanórák egy tágas, napos, jólfelszerelt földszinti konyhában lesznek, amit borkészítésre használtak régen.
 
A menetrend
 
1 – Szombat
•             Berendezkedés után vendégváró falatok: bio gyümölcs, tej, frissen sült kenyér, kétszersült, fair-trade kávé és te.
•             Ideje pihenni egy kicsit a hosszú út után – Merüljön el a medencében vagy tegyen felfedező sétát a környéken.
•             Vendégváró ebéd – az első estén mi főzünk Önnek. Frissensült meleg focaccia sül grillezett bio zöldségekkel párosítva, helyi biogazdálkodásban készült sajt és vegyessaláta, mindez helyi bioborászatban készült borral leöblítve.
2 – Vasárnap
•             Ellátogatunk egy biofarmra, ahol megtekintjük a mézgyűjtő folyamat lépéseit, majd egy séta keretén belül megnézzük a gabonatermést és az állatokat.
•             Az ebédet a farm pajtából kialakított éttermében fogyasztjuk el, ahonnal csodálatok a kilátás a tájra.
•             Főzőlecke 1 – Kézzel készített friss tészta, 3 szenolási szósz (egyfajta hússzósz, egy spárga és ricotta szósz valamint egy articsóka szósz), Szicíliai édeskömény és narancs saláta, tiramisu.
3 – Hétfő
•             Főzőlecke 2 –Crostini sült paprikával és "salsa verde"-vel, "pappa al pomodoro" (toszkán paradicsom és bazsilikom leves), krumplis és spenótós gnocchi, lassú tűzön főtt marhahús fűszerekkel és zöldségekkel, parmezános articsóka saláta, tejsodó gyümölcsszószal.
•             Olivaolaj kóstolás – Olivaolaj szakértőink bemutatják Önöknek extraszűz olivaolajak világát.
•             Látogatás Sienába – Városnézés egy hivatalos idegenvezető kíséretével. Ebéd: próbáljon ki egyet Siena számos nagyszerű étterme küzöl, vagy térjen vissza a szállásra egy könnyű vacsorára.
4 – Kedd
•             Látogatás Firenzébe – Egy egész napja lesz rá, hogy felfedezze Firenzét. A délelőtt folyamán egy 3 órás sétát teszünk a városban egy hivatalos idegenvezetővel, majd a délután folyamán visszatérhet kedenc helyeire, meglátogathat új részeket vagy vásárolhat kedvére.
5 – Szerda
•             Kellemes séta piknikkel összekötve – Habár Toszkána magas hegyeiről híres, mi most egy könnyű, kényelmes sétautat teszünk meg.
•             Látogatás San Gimignanoba – Javasoljuk, hogy látogassa meg ezt a gyönyörű történelmi várost, hiszen mindössze 20 percre található. Ez a megfelelő nap arra, hogy felfedezze a környéket ( a Chianti területet, Volterrát, stb)
6 – Csütörtök
•             Főzőlecke 3 – Panzanella (toszkán kenyér és paradicsomsaláta), többféle rizottó (pl. articsóka, spárga, porcini gomba), fűszeres pulyka tejben főzve, almás sütemény.
•             Ellátogatunk egy biofarmra, ahol megnézzük, hogyan tud önellátó lenni egy ilyen kis közösség, miközben nagyszerű sajtokat készítenek és ínycsiklandó zöldségeket termesztenek.
•             Látogatás egy fazekasműhelybe – Kedves barátunk Terry Davies megmutatja gyönyürű stúdióját, ahol kerámiaedények készülnek.
•             Borkóstoló egy helyi bioborászatnál, ahol egy könnyű vacsora kíséretében ízlelhetjük meg a finom borokat.
7 – Péntek
•             Főzőlecke 4 – Ízletes antipasti (marinált napon szárított paradicsom, bébihagyma lassú tűzön balzsamecetben megfőzve), zöldséges sformati, pollo alla cacciatora (fűszeres, boros csirke olivával), mandulás keksz.
•             Szabad délutáni program – Töltsön el egy kellemes délutánt a medencénél vagy akár menjen el vásárolni mielőtt hazamegy.
•             Búcsúvacsora – Egy csodás helyi kertvendéglőben vacsorázunk.
8 – Szombat
A búcsú ideje!  

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Nem tudom, ki hogy van vele, de én egy ilyenért elég sok mindent képes lennék megtenni. Olajfák, régi kő falak, ódon épület benne egy professzionális, mégis hagyományos konyha. Este egy pohár vörösbor a medencénél…

Elég jó, nem?

Úgyhogy játékra fel, csak ügyesen!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Rowar Atkinson says:

    Jól hangzik.. Florance biztosan tévedésből maradt Firenze helyett.

  2. bélabácsi2 says:

    Egy egész napja lesz, hogy felfedezze Firenzét, hahaha. Nekem 4 nap nem volt elég rá. 🙂

  3. @baliquez: ha nyersz, részletes élménybeszámolót kérünk!

  4. baliquez says:

    Csudijó, köszönöm Eszter, nélküled sosem találtam volna erre! Sok sikert és kellemes főzőcskézést mindenkinek!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!