Fűszer és Lélek

Nyereményjáték!

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}

(Reklám!)

Izgalmas játéksorozat veszi kezdetét a Spar jóvoltából.

10 gasztroblogger főz szépen sorban 5 olyan alapanyagból, ami azon a héten olcsóbban vásárolható meg a Spar üzletekben, a sort én kezdem. Miután megnéztétek, hogy nekünk mi jutott eszünkbe ennek a fixen öt alapanyagnak a felhasználásával, találjatok ki ti is valami izgalmas receptet – amiben ez az öt alapanyag szerepel, de ezen kívül bármi más is belekerülhet – és töltsétek fel a Sparchef oldalára, a recept beküldők közül pedig kéthetente kiválasztunk hatot (hármat a közönség, hármat pedig az adott hét gasztrobloggere).

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”,”serif”;}

Értékes WMF és SPAR ajándékokat lehet nyerni. Mától az edények egyébként nem csak megnyerhetőek, hanem pontokért cserébe kedvezményesen meg is vásárolhatóak.

Én a következő alapanyagokat kaptam: vaj, vajbab, camembert sajt, fehérbor és kenyér. Hát, úgy érzem, nem voltam könnyű helyzetben. Sehol egy hagyma, vagy egy fokhagyma, esetleg egy kis tejszín. Végig az járt a fejemben, hogy biztosan van valami elképzelésük arról, hogy mit lehet ebből az öt dologból főzni, és ha a kenyeret és a sajtot veszem a fő hozzávalóknak, akkor mi más is készülhetne, mint egy melegszendvics egy jó pohár borral? Csakhogy amikor a felvétel készült, az volt az idei év első őszi, hideg napja, vagyis múlthét péntek. Kint süvített a szél, és szakadt az eső, úgyhogy én forró levesre vágytam, amit hosszan lehet majd kanalazgatni, és van benne is bor, de marad a főzés utánra is 😉 Így találtam ki ezt a levest.

Már én is a megnyerhető edényekben főzhettem, vagyis egy jó kis vastagtalpú fazékban, úgyhogy van vele egy kevés tapasztalatom. Tényleg vastag a talpa, vagyis valóban sokáig tartja a hőt még azután is, hogy elzártuk alatta  a lángot. Ennek gondolom a stáb is nagyon örült, mert nem kellett hideg levest vacsorázniuk egy órával se azután, hogy a fotózásra szánt első adag levest kimertük egy tányérba.

Na, de nem árulok zsákbamacskát, jöjjön a receptem:

Camembert-es vajbab krémleves

Hozzávalók:

10 dkg vaj

50 dkg fagyasztott vajbab

12,5 dkg camembert (metélőhagymás a legjobban, abban legalább van hagyma 🙂

1,5 dl fehérbor

pirított kenyérkockák

+ 2 l víz (vizet, sót és borsot használhattam az öt hozzávalón kívül is)

+ só, bors

 

Megolvasztottam a vajat, rádobtam a babot, és pár perc alatt megpároltam. Felöntöttem a borral, és hagytam elfőni belőle az alkoholt. Hozzáöntöttem a vizet, majd beledobtam a felkockázott sajtot. Botmixerrel pépesítettem a levest. Közben megpirítottam a kenyérszeleteket, amit kockákra vágva a leves tetejére szórtam. Kész is.

Kedves olvasók, most rajtatok a sor, főzzetek ti is valamit ebből az öt hozzávalóból, de nyugodtan használjatok bármi mást is hozzá! Kíváncsian várom a recepteket!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. niki23 says:

    Szuper ez a játék, nagyon lelkes vagyok.Kicsit hasonlít a Cebion játékra:))Már tudom is, hogy mit fogok készíteni!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!