Fűszer és Lélek

A zoknievő szörny vége

Minden ismerősömnél lakik egy szörny, aki zoknikat eszik. Különös ismertetőjele, hogy csakis félpár zoknikat tüntet el, és azok soha az életben nem kerülnek többet elő. Ennek a szörnynek van egy rokona, a félpár cipőevő, de az a faj az erdőben él valahol. A cipőevő mindig eleobja a pár cipő egyikét a legelképesztőbb helyere: tiszta kis hegyi patakba, gyönyörű tisztáson a gólyahírek közé, a legsötétebb erdő legmélyebb pontján, ahol azt hinnénk, hogy ember se jár, ott is megtalálható a félpár cipő, esetleg sörös doboz is, mert a cipő mellé sör is dukál. Csakhogy a cipőevő messze lakik, mi is csak a nyomával találkozunk rendszeresen, tőlünk még soha egyetlenegy lábbelit se vitt el soha.

Bezzeg a zokniszörny, az már régóta velünk él. Már akkor is a kis negyven négyzetméteres garzonunkban lapulhatott, amikor beköltöztünk a férjemmel, de amikor megszületett a fiam, akkor egészen biztosan bejelentette magát hozzánk.

Eleinte csak a gyerek mini zoknijainak tűnt el egy-egy párja, ami természetesen soha nem lett meg. Akkor még bíztam az előkerülésükben, ezért évekig rakosgattam az egyre csak duzzadó félpár zoknihalmot egyik fiókból a másikba. Édesanyám persze csodálkozott, mert náluk nem laknak ilyen bestiák:

Kislányom, hova tudod elszórni a gyerek zoknijait?

Anyunál mindig minden zokninak meg van a párja. Lett volna mit tanulnom tőle, valóban. Az a helyzet, hogy már olyan is előfordult, hogy a mosógépbe is csak fél párat sikerült betennem, pedig a szennyeskosárba egészen biztosan bekerült mindkettő. De a leggyakrabban az történt, hogy a mosógépből tűnt el. Ez biztos. Betettem, és teregetésnél már nem volt meg.

Igen, megnéztem az mosógép ajtó mögötti gumi mélyedéseiben is, és igen, megnéztem a szűrőben is. Nem volt sehol.

Csakhogy én bíztam magamban, ezért soha nem dobtam ki egyetlen félpár zoknit se. Se a gyerekét, se a férjét, se magamét. Aztán nyolc év után elköltöztünk, és akkor meg kellett szabadulnom a komolynak mondható félpár zokni gyűjteménytől. Fájó szívvel, de kidobtam őket. Soha nem lett meg egyik se!

És akkor pár hete bementem valamelyik német szupermarketbe és megláttam ezt. Hogy ez nekem eddig miért nem jutott eszembe???

Próbálkoztam én mindennel, de semmi nem működik, csak a patent. Nem, a ruhacsipesz se.

Egy patent maximum tíz forint. Nem kell varrni, kézzel is a zokniba nyomható, de kalapáccsal a legegyszerűbb. Szóljanak a harsonák és a fanfárok! A zoknifaló szörny problémája megoldódott.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. hallohallo says:

    @cso zsi: igeeeeen
    ez a “zokniőr”
    lehet kapni 100ft-os boltban, műanyagosnál és neten is
    nálunk van vagy 200 darab bevetve, szuper találmány
    lehet h idén karácsonyra ilyet fogok ajándékozni mindenkinek, egyre több helyről hallom a zokniparát 😀

  2. demagofób says:

    Én egyszerre veszek 10 pár tök egyforma fekete zoknit, ha kilyukad az egyik, ahogy leveszem a lábomról egyből kidobom (másik fele mosásba). Amikor elkoptak kidobom az összeset és veszek 10 pár egyforma fekete zoknit.

  3. Algopirin says:

    @susztertangó: Ez az igazi pozitív élrtfelfogás. Mindenben a jót látni 😀

  4. susztertangó says:

    @Turbék: Jaj de jót nevettem, pedig fáj az oldalam!@Algopirin: Nem csak az élet büdi, hanem a zoknid! Az kifordul a zoknievő szájából:-))

  5. Algopirin says:

    @cso zsi:
    Akkor sem értem. Lehet azért, mert műszaki vagyok, és nem emocionálisan közelítem meg. 😀

    A zokni színét a nadrághoz kell választani. 🙂

  6. cso zsi says:

    @Algopirin: @Roy: Anyámat sokmindennek lehet nevezni, de trehánynak nem. Már kamaszként is képes voltam a szennyes ruhát nem az ágy alá, hanem a szennyestartóba helyezni. És mégis…
    @il73: A fél pár zokniból (hosszúszárúból) kesztyűbábot, vagy szimplán kígyót gyártattam a család nőtagjaival.

    A fél pár zokni keletkezni is tud.
    Kilukad az egyik fele, de mivel tömegesen veszi a férfiember a hasonló zoknikat, a jót elteszi, mert rövidesen szükség lehet rá.
    Mivel általában igyekszem a cipőhöz, vagy a nadrághoz igazítani a zokni színét, 5-6 féle színből válogathatok. Viszont nem vagyok hajlandó felvenni a fél pár feketét a fél pár drappal. Pedig a fekete cipő – drapp nadrághoz még menne is. :)))

  7. frikazojd says:

    mar magat a problemat sem ertem..

    – miert venne barki kulonbozo zoknikat? amig a zoknik szama paros, mindegyiknek lesz parja. nyilvan nem az, amit gyarilag csomagoltak melle.

    – ha megis elofordul, vajon kit erdekel? engem meg minden alkalommal felengedtek a buszra, meg dolgozni is hagytak felemas zokniban, nem is fajt.

    ezen kar porogni sztem.

  8. ritmikus csimpifon says:

    Pedi már azt hittem, hogy egyedül vagyok eme örökös problémámmal 😀

  9. microgold1 says:

    Lehet, hogy ezt nem ismernéd??? Lázár Ervin: Szamárfül
    A szamárfülező manóról, aki fél pár zoknikat lop…

    mek.oszk.hu/kiallitas/lazar/html/mesek_szamarful.htm

  10. Yooha says:

    Nekem van egy “váró” fiókom, ahal a félpár zoknik várják a párjukat hogy az kikerüljön a szennyesből a mosásba, és utána egy megható újraegyesítési partin együtt beköltözzenek a többi zokni közé. Néhány zokni már hónapok óta vár…

  11. il73 says:

    Nálunk is volt szörny, tele voltunk fél pár zonknval…..
    De érdekes módon, mióta elváltam és egyedül élek minden zokni megvan:)
    Lehet az exnél maradt a zoknifaló 😀

    A fél pár zoknikból meg kiváló kutyajáték lett:)

  12. Algopirin says:

    Érdekes. Nálam a büdös életben sose tűnt el egyetlen zokni sem. Én azt nem értem, hogy akinél meg igen, az hogy csinálja? Kizárólag trehányságra tudok gondolni. 🙂

  13. ágica1 says:

    Olvastam egy holland felmérést, mely szerint az országukban évente 36 millió
    (HARMINCHATMILLIÓ !!!) félpár zokni keletkezik.
    1. volt kedvük, idejük és pénzük megszámolni.
    2. azért nem rossz biznisz a zoknigyártás…

  14. Roy says:

    Csak a trehányaknál tünnek el a fél pár zoknik.

  15. Jenya says:

    Nem jó !csipog a reptéren! nem elég hogy cipő nélkül kell csoszognod, így még plusz mezítlábra lealáznak

  16. Rwindx says:

    @saci02:
    “(ezt hivjak bekes egymas mellett elesnek a zoknievovel…)”
    Ezen nagyon jót nevettem 😀 nagyon jó!

  17. magyar bucó says:

    @saci02: Én is ezt a módszert alkalmazom.

  18. VolksrodZoli says:

    Értem én, hogy zoknievő! De mi hajtja? És ha majd nincsenek félpár zoknik, lassan a kihalás szélére kerül, és veszélyeztetett fajként majd kötelező lesz zokniztatni. Bár én hasonlót is csak hírből hallottam, ha nem egy blog-on olvastam. Nálunk sosem lakott 😉

  19. Gazz says:

    A zokó egymásbarakással az a baj, hogy kitágul a szár tőle.
    Én úgy cseleztem ki a zoknievőt, hogy csak fekete zoknim van, és nagy adagokban veszem. 15 egyforma párt egy alkalommal.

  20. gergoke says:

    Én másképp közelítettem meg ugyanezt a problémát, lesben álltam és megvártam, amíg a zoknievő manó lecsap nálunk. Sikerült is megörkítenem őt: twitpic.com/4ie9fu

  21. cso zsi says:

    @elTig: Viszont kieszi a gumírozást, és lecsúszik hordás közben.
    @m e o w: A zoknicsipeszből is van többféle. Van egy agyonistenített hazai termék, ami nem vált be, a gyerek pl. nem tudja szétnyitni, de felnőttnek is három kéz kell a nyitásához, és a zoknik berakásához. Tavaly egy barkácsáruház előtt árulták 7-800 forint körül, míg bent 600-ért volt kapható.
    Van egy másik típus, abból csak 20-at sikerült vennem évekkel ezelőtt, azzal mindenki elboldogul, mert csak át kell dugni rajta a zoknit, és a kis műanyag “karmok” megtartják mosás-teregetés-fiók üzemmódokban is.
    n2.vatera.hu/photos/b0/ed/5b75_2_300.jpg

  22. elTig says:

    …ja és még egy: ez a teregetésnél is segít, mert nem kell párosítani.

  23. elTig says:

    én már évek óta alkalmazom: már a szennyesbe egyből úgy rakom, hogy a két zoknit egymás mellé teszem, és az egyiknek a szárát kifordítom úgy, hogy a másikat is megfogja. (ha ez érthető.) nálunk egy csapásra elkergette a zoknievő szörnyet. 🙂

  24. Kanten_vagyok_Montarzsiból says:

    nekem egyszer mosás közben eltûnt a mosógépem..

  25. titan says:

    @saci02: én is ezt a módszert alkalmazom 🙂 ez arra is jó, ha a zoknievőszörny nem teljesen megeszi, hanem csak megcsócsálja 😀

  26. ekkerjoz says:

    Van ilyen mosóháló, amibe az összegyűjtött zoknikat kell tenni, mégis eltűnnek a zoknik, sőt a mosóháló is eltűnt nemrég

  27. saci02 says:

    5 part kell venni egyszerre. Ha el tunik egy akkor nem kell kidobni, csak megvarni mig eltunik meg egy. Igy lesz negy par zoknink, de nem lesz felpar zoknigyujtemnyunk. (ezt hivjak bekes egymas mellett elesnek a zoknievovel…)

  28. Advanced Flight says:

    Izé….a megoldás annyi (elég régen használom, működik), hogy a két zoknit egymásba rakod, gombócban. A szennyesbe is így megy, a mosógépbe persze szétszedve rakod, de meg is lesz mindkettő mosás végén.

  29. Medvevadász says:

    Én még ezt is elfelejteném megcsinálni…

  30. @Mitema: Hordjuk mar ket hete, egyaltalan nem nyom, a tobbirol nem tudok nyilatkozni egyelore.

  31. m e o w says:

    Én egy időben a zoknicsipesszel próbálkoztam, volt is belőle mindenféle színű, de igazából annyi macera volt vele, hogy hamar kiment nálunk a divatból. Azóta a fél pár zoknik nálunk általában zoknikukacként végzik be földi pályafutásukat :-).

  32. Mitema says:

    Kárhogy: 1. Nyomja a lábat; 2. Mosáskor szétszedi a zoknit (e körül fog szétmenni először, jobban, mint a varrásnál). De ne legyen igazam. Le a zoknievőkkel!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!