Fűszer és Lélek

Rózsavizes szilvapite

szilvasüti web(1)

Rózsavizes szilvapite

Kicsit keleties, kicsit más mint amit az ember az első pillanatban vár egy szilvás süteménytől. Igazi tea mellé kínálható sütemény, olyan, ami mellett valahogy jól esik ücsörögni, kicsit lazítani. Langyosan a legfinomabb!

Hozzávalók:

35 dkg liszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió (darálás előtt megpirítva)
3 tojássárgája
1 csipet só

50 dkg szilva kimagozva
3 ek kristálycukor
1 kk rózsavíz
1 kk őrölt fahéj
0,5 kk őrölt szegfűszeg

A tészta hozzávalóiból gyorsan meggyúrjuk a masszát és fóliába csomagolva egy órára betesszük a hűtőbe. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt piteformába tesszük.

A kimaradt tésztát félretesszük. A szilvát a tésztára dobjuk, megszórjuk a cukorral, rózsavízzel fahéjjal és szegfűszeggel elkevert cukorral, majd rámorzsoljuk a maradék tésztát is. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és harminc perc alatt készre sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!