Fűszer és Lélek

Soha nem gondoltam volna

 

Dávid csillagos étterme megnyílt. Masszőr állást kaptam benne, Gábor pedig előkóstoló lehet, ha akar. Ha nem akar az se baj, majd mi ketten elvisszük a bizniszt a gyerekkel.
 
Dávidnak speckó diétát kell tartania, ezért elég nehéz helyzetben vagyok, mert olyat nem szívesen főznék, amit ő is szeret, de nem ehet belőle. Ezért aztán kísérletezgetek. Soha nem gondoltam volna, hogy a sárgarépa és a fehér bab ennyire isteni egy kis ciderecettel és tárkonnyal.
Elkezdődött az iskola, mérsékelt a lelkesedés, már meg is volt az első fekete pont, méghozzá magyar órán való beszélgetésért. 

Mit beszélgettél?
Hülyeségeket.
És kivel?
Csak úgy magammal…

Szóval most szigor és büntetés van, muszáj jól viselkednie, legalábbis amikor látom, hogy mit csinál. Szerencséjére nem látom mindig. 
Jó hír viszont, hogy a diétával, amit Dávid tart, megjött az étvágya is, vagy legalábbis olyan éhes mire délután hazaér, hogy mindent hajlandó megenni, sőt segíteni akar a főzésben. 
Két napja meg is nyitotta Dávid csillagos éttermét, vagy dávidcsillagos éttermét, ezt még nem sikerült tisztáznunk pontosan. Az árképzése elég egyszerű. Mivel minden tökéletes és a legjobb alapanyagokból készül, ezért egy vacsora vagy egy ebéd ára húszezer forint, egy smoothie pedig tízezer. Mondtam neki, hogy a smoothie kicsit talán drága ennyi pénzért, ezért leakciózta ötszáz forintra.
Este megmostam a haját, közölte, hogy az akkora gyönyörűség, mint egy álommasszázs, ezért legyünk inkább Dávid csillagos étterme ÉS WELLNESS HOTELE. És én is dolgozhatok, ha akarok.
 
Tárkonyos sárgarépa saláta
Hozzávalók:
6 szál sárgarépa 
15 dkg fehérbab
2 nagy fej hagyma
2 ek olívaolaj
1 dl ciderecet
1 ágacska friss (!) tárkony (ha szárított, akkor sokkal kevesebb)
1 ek méz
1 ek magos mustár
só, bors
 
A babot sós vízben megfőztem kuktában. A répát vékony szeletekre gyalultam, a hagymát felkockáztam. Egy serpenyőben megforrósítottam az olajat, és megsütöttem benne a répát. Hozzáadtam a hagymát és három percig kevergettem, majd felöntöttem az ecettel. Hagytam, amíg az ecet teljesen elforr és csak az az édesen savanykás íz marad utána, ami a finom cider ecetek sajátja. Hozzákevertem a babot, rászórtam a felaprított tárkonyt, megcsurgattam a mézzel és a mustárral, majd sóztam, borsoztam. 
Kész is. Imádta a család apraja-nagyja.
 
 
 

 

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. zsuzsi says:

    ez az egesz feketpontozas borzaszto :(ha tanneni nem tudja lekotni a gyerekeket feketepont nelkul, akkor menjen mast csinalnibrrr :(meg h hazakuldi, te meg OTHHON! orakkal kesobb, "neveled" miatta?pozitiv visszacsatolasrol nem hallott meg tanneni? azt, h magaban beszelget, siman lehet ignoralni, vagy megkerni, h ne tegye, aztan megdicserni, milyen szepen viselkedett (ha igen)te is megirod a tanneninek, h David nem ette meg a vacsorat, megintem? remes

  2. Budapest, 7. ker. Budapest, Dob u. 16. Ez a Gozsdu udvar másik vég, a kóser bolt.Természetesen más édeskésebb ecet is jó, de ez a cider ecet most nagyon bejön nekünk főzésre.

  3. Anonymous says:

    Kedves Eszter!Hol kapható ez az ecet?Szép napot! 🙂

  4. A cidre ecet sokkal edesebb es kevesbe savas, mint az almaecet. Altalaban legalabbis.

  5. Hangya says:

    Alma és cider ecet között van különbség, vagy csak a neve?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!