Fűszer és Lélek

Jobbra szomszéd, vagyis Pista bácsi


Megpróbáltam egy posztban összehozni Stahl Juditot jobbra szomszéd Pista bácsival, de hiába erőlködtem, nem sikerül. Pedig kb. így képzelném Juditot is, amikor belép a házunkba.
Sikerült találkoznunk a jobbra szomszédunkkal, akit alighanem Pista bácsinak hívnak, de olyan sok információt zúdított öt perc alatt a nyakamba, hogy a neve a feledés homályába merült. Nem baj, fogunk még találkozni, és akkor jobban figyelek.
Történt, hogy csörgött a telefonom, hogy azonnal jöjjek haza, mert megérkezett a szomszéd, és szeretne bemutatkozni. Meg is ismerkedtünk gyorsan egy eszméletlen helyes szüleim korabeli házaspárral, ahol a férj tíz perc alatt mindent elmondott a házunkról: 
Gyerekek, az első legyen, hogy kicserélitek a tetőt. De ha azt nem akarjátok, a tetőn a palát. 
Teljesen igaza van, ez lesz kb. az első, ha egyszer ilyesmire adjuk majd a fejünket, de addig is az ereszcsatornával kezdenénk gyorsan valamit, az ugyanis nincs. 
Pista bácsi át is jött hozzánk, gyorsan körbevezetett minket a házunkon:
Ez itt a fürdőszoba, jó régi, ideje lesz felújítani. Mellette ez volt a kamra, nem sokat változott. Ez a konyha, itt pedig ez a három a szoba. Jó, hát, lesz mit csinálnotok, de legalább nem unatkoztok majd, igaz?
Szóljatok mikor jöttök legközelebb, megpróbálok én is lejönni, hogy kicsit beszélgethessünk, most rohannom kell, várnak a vaddisznók.
Jaj, van a kertünk végében egy cseresznye fa. Tudjátok mit?! Gyertek inkább át, megmutatom.
Átmentünk.
Itt a létra. Szedjétek le a cseresznyét, aztán a létrát állítsátok vissza ide. A kulcsot pedig adjátok le oda. Sziasztok, mostmár tényleg mennem kell!
És elviharzott ahogy jött. Eszméletlen jó fej volt, örülünk, hogy ilyen a jobbra szomszédunk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nilüfer says:

    Így könnyű, egyik oldalon egy Pista bácsi, lábtól balra meg a borosgazda:DDLáttuk a házat, a veranda nagyon bejött:)Jó egészséget, boldogságot, meg efféléket kívánok hozzá!

  2. Anonymous says:

    Nekünk Gyula bácsink van, és szemben lakik, de szintén imádjuk. Legtöbbször nálunk is vacsorázik, mert nem akarjuk őket hazaengedni, olyan jó fejek. Jó hogy máshol is vannak kedves emberek 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!