Fűszer és Lélek

A díjnyertesnek nem dőlünk be

Ez kérem egy világhíres birkapörkölt!
Azt mondják Pesten vasárnap hideg volt és eső. Mi ebből semmit nem vettünk észre, Erdőbényén vasárnapra már túl voltunk ezen, és hét ágra sütött a nap. Mekkora szerencse, hogy vasárnap jöttek a barátaink a Tóni bácsi titkos receptjével és két kiló birkahússal, ami pörköltként végezte. Kár, hogy pont csütörtökön mesélte egy szakács celebritás, akit gyakran hívnak falunapokra zsűrizni, hogy mindenki milyen nehezen viseli a kritikát amikor pörköltfőző versenyen zsűrizik. Pedig elsőnek lennie kell, erről szól a verseny.
Tóni bácsi megosztotta, de a szomszédnak tilos elmondani!
Kockás papírra fel is volt írva a recept. Olvasom, olvasom, és azt kell mondjam, ez bizony egy birkapörkölt recept. Pont olyan, mint amit az ember bármikor főzne, ha ez lenne a feladata. Talán a fokhagyma több volt benne, a szokásosnál, és kellett bele hat szem borókabogyó is, de mégiscsak egy pörkölt volt. Megfőtt, finom lett, elfogyott. Tóni bácsit csókoltatjuk.
Talán ha tényleg kadarkát öntünk hozzá a végén és nem a Bockék merlotját, akkor megvilágosodtunk volna, vagy nem kellett volna bele az a három ágacska kakukkfű, ami tíz nap múlva már virágzik?
De legalább nem jártunk úgy, mint amikor Dorka barátnőmmel szintén birka pörköltöt ígérünk a pasiknak, és Dorkára rá is sózott a hentes két kiló marhát a Lehelen. Persze az is jó, volt csak éppen marha 🙂
Hát ezzel múlattuk vasárnap a napot, és szemétszedéssel. Még mindig nem értem miért kell otthagyni az erdőben a műanyag és fém flakonokat, de már lemondtam arról, hogy ez másnak is szúrja majd a szemét. Úgy döntöttem, minden hétvégén összeszedünk majd egy zsákkal. Csak picit enyhít a szemetelők bűnén, hogy a kihelyezett padok és épített tűzrakó helyek mellett nincs egy árva szemetes se, mert ugye amit oda cipelünk, azt haza is tudjuk vinni. Ugye?!
A receptet kéri valaki?

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Erzsebet says:

    Itt érdeklődnék? hogy van Mishmesh Dorka? Mi újság nála? Nagyon eltűnt és hiányzik.

  2. Anonymous says:

    Nagyon klassz ez a Kisfiú és ahogy nevelődik…..le az összes kalapokkal!!!!!

  3. Bernadet says:

    ha nem tartozna a hét főbűn közé, akkor mondanám, hogy irigy vagyok. Irigy a lehetőségre, hogy itt is-ott is, a kirándulásokra, még a gyerekre, is :), mert kicsi, az enyém meg már felnőtt.Szép hetet kívánok, sok napsütéssel! :)))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!