Fűszer és Lélek

Menta time

Végre tele az erdő mentával!
Imádom mindenhogy. Limonádéba, bárányfasírtba, levesbe és tejfölbe a lapcsányka mellé. Persze jöhet belőle tea sőt lábvíz is, meg egyszerűen csak a tenyerünkbe dörzsölve szagolgatva az úton.
Soha nem felejtem el, amikor először ettem bárányt mentaszósszal, még a hideg is kirázott tőle. Aztán jöttek a mentás bulgurok és kuszkuszok, és már örök a barátság.
A Wiki szerint: érdekes mentaízű levelek adják a fűszert. Használata igen egészséges, mert emésztési zavaroknál, felfúvódásnál, epegyulladásnál, menstruációs zavaroknál nagyon jó szolgálatot tesz. Hatás: görcsoldó, nyugtató, összehúzó. A nyugtató hatásban én is biztos vagyok, az erdőben sétálgatva mentát szagolgatni a világon a legmegnyugtatóbb dolog, ehhez kétség nem fér.

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Turák Kinga says:

  nálam is már bújnak, én is szeretem, bár ennyi mindenbe nem használom, mint Te 🙂

 2. Bori says:

  Ma vásároltam egy naaaagy csokor mentát a piacon, már itt is nagyon kelendő, azt hiszem, a mi konyhánkban is gyakori vendég lesz 🙂

 3. Szemirámisz says:

  A menta illatát én is imádom! Ráadásul a kertemben kezdi átvenni az uralmat, most kifejezetten szép, sűrű,tömött sorokban áll. Imádom,ha esik rá egy kis eső, és csak úgy ontja mabából a a frissitő illatot.Eddig jobára ccsak limonádéba, teába használtam, idén szeretnék végre valami mást is kipróbálni belőle.Ugye lesznek majd mentás receptjeid? 🙂

 4. Zazálea says:

  és éppen ma fotóztam le a mentabokromat :o)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!