Fűszer és Lélek

Pészah falun

Nem egyszerű az életünk, de nem kell csodálkozni, hogy a pészahi szünetre esett pészah, ezért mi Erdőbényén lehetünk. Itt nem hiányzik a kenyér, a bolti szeletelt, amit pedig a Szerencsen vettünk múlt héten, arról csak itthon derült ki, hogy valamilyen ételfestékkel sárgított “burgonyás” izé.
Tehát, egy olyan konyhában próbálom átvészelni a pészahot, ahol csak halványan pislákol a láng a gáztűzhelyben, négy napig lavórban mosogattam, de végre mára van víz! Igen, víz! Micsoda öröm, el se hinném Budapestről, hogy ennyire hiányzik a mosogatógép, az elektromos tűzhely, és igen, leginkább a tágas, tiszta konyha. A héten kimeszelünk, és remélem nemsokára megérkezik a konyhabútorom is, de sajnos a sütőt nem bírja le a vezeték, a mosogatógépet pedig az összetákolt “vízrendszer”. Na mindegy, lesz itt még normális konyha, csak ki kell várni 🙂 A legfurcsább a bojler, ami éjszaki áramra van kötve, ami annyit tesz, hogy éjjel felfűt. Ha nappal kifürödjük a vizet akkor bizony volt meleg víz, nincs meleg víz estig.
Furcsa dolgokat hoztam magammal: gyertyatartót igen, borospoharat nem. Attila megmentett minket, tegnap hozott magával a bor mellé hat normális poharat, nem kell a bort pezsgőspohárból inni. Ja, mert 12 pezsgőspoharat azt hoztam. Csak a legfontosabbakat, kéremszépen!
Addig is, egyszerű dolgok.
Ma reggelire pl. maceszos rántotta sok hagymával. Még szerencse, hogy edényeket hoztam magammal.
Hozzávalók fejenként:
1 maceszlap
2 tojás
1 fej hagyma
olaj (naná, hogy libazsír)
só, bors
Igen, ez egy sima hagymás rántotta, csak a tojásba összetördelt maceszlapot keverünk. Ez pont annyira puhul meg a sütés végére, hogy még néhol ropog benne. Tényleg finom, mondhatni, hogy a kedvenc pészahi ételem.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. duende says:

  Igen, építkezni szeretnénk. Van egy új vályogtechnológia, nagyon környezetbarát, olcsó és szép ívekkel teli, természetes formájú házakat lehet építeni belőle.Ámbár ha találnánk felújítható parasztházat, az is megoldás lenne.Gratulálok a házhoz és kerthez, és kívánom: teljék nagyon-nagyon sok örömötök benne! 🙂

 2. Duende, nem költözünk le, csak vettünk egy házat. Ha telket néztek építkezni szeretnétek?

 3. Anonymous says:

  Miaz,hogy "leköltöztök"?Miért le?

 4. duende says:

  Csak nem? Leköltöztök? :)Mi is telket nézegetünk. Irány a természet. Már régóta érik bennem.

 5. Gabojsza says:

  Ettől szép a falusi élet! Amúgy sem kell mindig kaviár 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!