Fűszer és Lélek

Szír kebab

Erre a hétre ez az utolsó szír fogás, nem mintha unnám, de nem készült több. 
Az eredeti recept birkahúsból készül, és bár én még csak marhából próbáltam, előre borítékolom, hogy birkából még jobb, pláne azoknak, akik kedvelik a birkahúst. Rá kellett jönnöm, hogy imádom a szíriai ételeket. Itt egy másik szír húsgombóc, egy valódi szír party-étel, Claudia Roden nyomán 🙂
Ezek a húsgombócok már előre vetítik, hogy mindjárt itt a grillszezon! Grillsütőt leporolni, faszenet beszerezni, és jöjjön a hétvége!
Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús (birka)
1 csokor menta
10 dkg mazsola
1 kk őrölt fahéj
1 kk őrölt szegfűszeg
1 tojás
só, bors
gránátalma szirup
A mentát és a mazsolát is nagyon apróra vágjuk, majd elkeverjük a hússal, tojással és a fűszerekkel. Hosszúkásra formázzuk, és olívaolajon megsütjük. Tálalásnál meglocsoljuk pár csepp gránátalmasziruppal, és megszórjuk gránátalma magokkal is. (Mire elkészült a fotót, gránátalma már nem maradt 🙂

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Boglárka says:

    Hálás vagyok a receptért, szeretjük a "fasírtot", és ez a recept kitűnő új verzió rá. Marhahúsból készült, isteni lett!

  2. duende says:

    Én is "kebaboltam" ma, csak magyarosan. 🙂 Mer' a babfőzelékhez az illik.Ez viszont…isteni, csodás, szuper! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!